final-8-κυπέλλου-ισοπεδωτικοί-παναθηναϊ-1548299
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.02.2026 | 22:25

Final 8 Κυπέλλου: «Ισοπεδωτικοί» Παναθηναϊκός και Ηρακλής – Συναντιούνται στα ημιτελικά

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με άνετες νίκες έκαστος, Παναθηναϊκός και Ηρακλής «έκλεισαν ραντεβού» στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός, εκμεταλλευόμενος την καλή του άμυνα και την -ακόμη- καλύτερη επίθεσή του, επικράτησε του ΠΑΟΚ με 101-71 και πήρε την πρόκριση ενώ ο Ηρακλής πανηγύρισε επί της Μυκόνου με 93-65 και θα παλέψει στα ημιτελικά του Final 8 που είναι σε εξέλιξη στο κλειστό της Νέας Αλικαρνασσού, στα Δύο Αοράκια.

Αύριο Πέμπτη (19/2) το Ολυμπιακός-Μαρούσι θα διεξαχθεί στις 17.00 ενώ στις στις 20.00 θα κοντραριστούν Παναθηναϊκός και Ηρακλής για την θέση στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Παναθηναϊκός-Ηρακλής

Αν και δεν μπήκε καλά στο ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε σκορ από Γκραντ και Χολμς (12-9 στο 5′, με όλους τους πόντους από αυτό το δίδυμο), πριν ο Ναν αναλάβει δράση και οι πράσινοι ανεβάσουν το προβάδισμά τους σε διψήφιο νούμερο (26-16) με τρίποντο του Μήτογλου που ήταν ο δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ. Ο Χέιζ-Ντέιβις μπήκε 16″ πριν από το τέλος της περιόδου (31-20), με τον Αταμάν να βλέπει την ομάδα του να έχει 9/9 βολές και 9/12 σουτ.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε τρόπο να αμυνθεί, ο Τολιόπουλος σκόραρε για το 38-23 στον αιφνιδιασμό στο 13′, ο Χέιζ-Ντέιβις έβαλε τρίποντο για το 43-25 στο 15′ από ασίστ του Τολιόπουλου και ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε καθώς ο Χολμς κάρφωσε για το +20. Στο ημίχρονο οι πράσινοι είχαν βάλει 57 από 19/26 σουτ, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς είχαν πετάξει εννέα βολές και έβλεπαν τον Ταϊρί να έχει τους 16 από τους 32 πόντους τους.

Χολμς και Ερνανγκόμεθ έγραψαν το 64-34 στο 24′, σημείο στο οποίο το ματς έχασε το ενδιαφέρον του οριστικά. Ο Αταμάν πήγε σε διαχείριση, ο Χολμς βγήκε με 21 πόντους σε 21 λεπτά, ο Χέιζ-Ντέιβις “ξεμπούκωσε” και σκόραρε πολύ, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 82-47. Η τέταρτη περίοδος είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Αταμάν να βγάζει το ματς με Τολιόπουλο, Καλαϊτζάκη, Ρογκαβόπουλο, Σαμοντούροβ και Μήτογλου.

Ηρακλής-Μύκονος

Ο Ηρακλής ξεκίνησε αποφασιστικά το ματς με το Νίκο Τσιακμά να σημειώνει 3/3 τρίποντα σε λιγότερο από πέντε λεπτά παιχνιδιού, φέρνοντας την ομάδα του σε διψήφια διαφορά (16-6 στο 5′).

Το συγκρότημα του Λούκιτς εκτελούσε άριστα από την περιφέρεια και ανέβασε γρήγορα τον δείκτη του σκορ κάτι που καταδεικνύει και το σκορ της πρώτης περιόδου 30-14 . Η εικόνα στο 2ο  δεκάλεπτο δεν άλλαξε, με τον Ηρακλή να ανεβάζει κι άλλο τον δείκτη του σκορ, με το 54-29 του ημιχρόνου να δείχνει την ξεκάθαρη υπεροχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Ηρακλής είχε χτίσει μία διαφορά ασφαλείας και τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα να διαφοροποιηθούν.  Φάντερμπερκ, Κέλι και Τσιακμάς οδηγούσαν στο σκοράρισμα και το προβάδισμα του Γηραιού ήταν πολύ δύσκολο να απειλθεί, καθώς οι Μυκονιάτες είχαν βοήθεια επιθετικά μόνο από τον Καλίντ Μουρ. Τελικό σκορ 93-65 και άνετη πρόκριση για τον Ηρακλή.