Ξενογιαννακοπούλου: Έρχονται απολύσεις συμβασιούχων, περικοπές επιδομάτων -Ερωτηματικό οι προσλήψεις

Σε απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο, δραστική μείωση των κοινωνικών επιδομάτων αλλά και κατάργηση του αφορολόγητου, θα προχωρήσει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει το κενό των 1,8 δισ. που προκύπτει από τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Αυτό προέβλεψε μιλώντας στη Βουλή η πρώην υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.  «Πώς θα καλύψετε το κενό 1,8 δις; Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους; Έχετε μιλήσει για απολύσεις», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιανναοπούλου.

Έθεσε, επίσης, το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εφαρμόζει τον κανόνα 1 προς 1 (μία πρόσληψη για μία αποχώρηση) στο Δημόσιο ή θα πάει στο 1 προς 5. «Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο υπουργός Εσωτερικών απάντησαν», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου και αναρωτήθηκε πέραν των προσλήψεων στην υγεία και την ειδική αγωγή που είχε προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει με αυτές που, μεταξύ άλλων,  προγραμματίζονταν για τα Πανεπιστήμια, τους μηχανικούς, τα στελέχη προστασίας περιβάλλοντος.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΚΟΠΗ, ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!