Τσιόδρας: Ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν 10 φορές περισσότερο -Τι είπε για την παχυσαρκία

Άνθρωποι με κακοήθειες, αναπνευστικά προβλήματα και καρδιοπάθειες είναι οι έξι που έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι πιθανότητες θανάτου σε όσους δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα έχουν μόλις 1%, ενώ σε όσους έχουν δεκαπλασιάζεται, φτάνοντας το 10%.

Παράλληλα τόνισε ότι όσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι άτομα μεγάλης ηλικίας (μέσος όρος ηλικίας τα 69 έτη) με υποκείμενα νοσήματα, πλην ενός που βρίσκεται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του αλλά είναι παχύσαρκος. «Οι περισσότεροι έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι. Έχουμε και ένα νεαρό άτομο που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του και το μοναδικό του πρόβλημα είναι η παχυσαρκία», είπε χαρακτηριστικά.

46 νέα κρούσματα

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 464 (σ.σ. τα περισσότερα στην Αθήνα) συνολικά κρούσματα με 46 νέα. Από αυτούς 72 είναι απροσδιόριστης πηγής προέλευσης., 78 νοσηλεύονται με μέση ηλικία τα 68 έτη, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πάτρας, όλοι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη. Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στην Αθήνα. 19 έχουν πάρει εξιτήριο.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας, επανέλαβε ότι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 2.000 με 3.000.

ΥΓΕΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΤΣΙΟΔΡΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!