τσιόδρας-ποιοι-ασθενείς-κινδυνεύουν-10-741026
ΥΓΕΙΑ | 19.03.2020 | 18:37

Τσιόδρας: Ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν 10 φορές περισσότερο -Τι είπε για την παχυσαρκία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άνθρωποι με κακοήθειες, αναπνευστικά προβλήματα και καρδιοπάθειες είναι οι έξι που έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. Αυτό τόνισε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι πιθανότητες θανάτου σε όσους δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα έχουν μόλις 1%, ενώ σε όσους έχουν δεκαπλασιάζεται, φτάνοντας το 10%.

Παράλληλα τόνισε ότι όσοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι άτομα μεγάλης ηλικίας (μέσος όρος ηλικίας τα 69 έτη) με υποκείμενα νοσήματα, πλην ενός που βρίσκεται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του αλλά είναι παχύσαρκος. “Οι περισσότεροι έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι. Έχουμε και ένα νεαρό άτομο που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του και το μοναδικό του πρόβλημα είναι η παχυσαρκία”, είπε χαρακτηριστικά.

46 νέα κρούσματα

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 464 (σ.σ. τα περισσότερα στην Αθήνα) συνολικά κρούσματα με 46 νέα. Από αυτούς 72 είναι απροσδιόριστης πηγής προέλευσης., 78 νοσηλεύονται με μέση ηλικία τα 68 έτη, εκ των οποίων 16 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας Θεσσαλονίκης και Πάτρας, όλοι άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 69 έτη. Οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι στην Αθήνα. 19 έχουν πάρει εξιτήριο.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας, επανέλαβε ότι τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 2.000 με 3.000.

Χρίστος Βούζας

Ο Χρίστος Βούζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και έχοντας γερές βάσεις από τις σπουδές του αποφάσισε να ασχοληθεί με την εξοικονόμηση λέξεων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (μεταξύ άλλων, Αθηνόραμα, ραδιόφωνο και τηλεόραση του ΣΚΑΙ, STAR, Αθήνα 9.84, Flash 96, Βήμα, Καθημερινή, Μεσημβρινή, Αδέσμευτος Τύπος, City Press και Αξία) ως εκπαιδευτικός και στη συνέχεια ως πολιτικός-κοινοβουλευτικός συντάκτης. Το 2008 ίδρυσε την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, την οποία και διευθύνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ από το 2018 έως το 2019 παρουσίαζε στον ρ/σ «Αθήνα 984» την ομώνυμη εκπομπή. Τις ελεύθερες ώρες του όταν δεν διαβάζει, δεν ταξιδεύει και δεν συναναστρέφεται με τους ανθρώπους που αγαπά, πλάθει ιστορίες παίζοντας με τις λέξεις. Απόρροια αυτής της ενασχόλησής του ήταν η έκδοση, το 2015, από τις εκδόσεις «Φαρφουλάς» της συλλογής διηγημάτων «Ιστορίες με κακό τέλος». https://www.facebook.com/vouzasc