Το φρούτο που ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι

Το αίσθημα καύσου στο στομάχι και ο πόνος στο άνω μέρος της κοιλιάς αποτελούν τυπικά συμπτώματα γαστρίτιδας ή έλκους του στομάχου.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η ναυτία και ο εμετός.

Η γαστρίτιδα είναι φλεγμονή του βλεννογόνου του στομάχου και επηρεάζει πολλούς ανθρώπους.

Η αντιμετώπισή της προϋποθέτει περιορισμούς στη διατροφή, όπως την αποφυγή λιπαρών και όξινων τροφών (πορτοκάλι, ανανά, μανταρίνι κ.λπ.), ξυδιού, καφέ και τηγανητών.

Ωστόσο, υπάρχει ένα φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της γαστρίτιδας.

Μια έρευνα στην Ινδία, στην οποία συμμετείχαν άτομα με ιστορικό σε στομαχόπονους έλαβαν κάψουλες με αλεύρι μπανάνας ίσες με μια μπανάνα την ημέρα για 8 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 50% των συμμετεχόντων εμφάνισαν βελτίωση, το 25% παρουσίασε μερική βελτίωση, ενώ το 25% δεν εμφάνισε κάποια σημαντική αλλαγή.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπανάνες είναι εύπεπτες και οι γιατροί τις συνιστούν σε ανθρώπους που πάσχουν από γαστρίτιδα και άλλα γαστρικά προβλήματα.

Μια άλλη έρευνα που έγινε στη Σουηδία έδειξε ότι οι πράσινες μπανάνες προστατεύουν από το γαστρικό έλκος. Βιομάζα που δημιουργήθηκε από πράσινες μπανάνες μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα, καθώς φαίνεται ότι έχει την ίδια προστατευτική επίδραση και περιέχει καλά συστατικά που λειτουργούν σαν προβιοτικά. Επιπλέον, αποτρέπει άλλα γαστρικά προβλήματα.

ΥΓΕΙΑ, ΣΤΟΜΑΧΙ, ΦΡΟΥΤΟ, ΠΟΝΟΣ, ΜΠΑΝΑΝΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]