θετικοί-στον-κορωνοϊό-17-πρόσφυγες-που-έ-748255
ΥΓΕΙΑ | 10.08.2020 | 12:20

Θετικοί στον κορωνοϊό 17 πρόσφυγες που έφτασαν στη Λέσβο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες, που έφτασαν στη Λέσβο, σε παραλία στην περιοχή Πλωμαρίου στις 4 Αυγούστου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Μυτιλήνης, τα 17 άτομα, τα οποία έχουν συμπτώματα, θα παραμείνουν σε απομόνωση στη δομή καραντίνας στον χώρο φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για 14 ημέρες, οπότε θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος.

Από την 1η Αυγούστου έχουν φτάσει άλλες δύο βάρκες, εκτός από αυτήν στο Πλωμάρι με τους 38 επιβαίνοντες.

Η μία βάρκα με 32 επιβαίνοντες έφτασε το βράδυ της 3ης Αυγούστου στην περιοχή των Μυστεγνών και η άλλη, στην οποία επέβαιναν 48 πρόσφυγες και μετανάστες, έφθασε το πρωί του περασμένου Σαββάτου, 8 Αυγούστου, σε παραλία στη βόρεια-βορειοανατολική Λέσβο.

Σημειώνεται ότι προληπτικά τίθενται όλοι σε απομόνωση είτε στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης είτε στην αντίστοιχη στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan