Θεσσαλονίκη: Εκπέμπουν SOS τα νοσοκομεία – Ενίσχυση του ΕΣΥ ζητά η ΕΝΙΘ (φωτο)

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της αυξανόμενης πίεσης στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊο, με τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης να υπογραμμίζουν σε διαμαρτυρία έξω από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

Μέλη της ΕΝΙΘ συγκεντρώθηκαν με πανό και πλακάτ έξω από την 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι επιβάλλεται η άμεση ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό στις υγειονομικές μονάδες της πόλης.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, σε δηλώσεις της σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μην μείνει προίκα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αυτός είναι ο στόχος. Δεν τους ενδιαφέρουν οι άρρωστοι, ούτε οι εργαζόμενοι. Όλοι είμαστε αναλώσιμοι», τόνισε η κ. Κατσίμπα και πρόσθεσε: «Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση και να μην μας μείνει προίκα στο ΕΣΥ».

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ εξήγησε επίσης ότι η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αυξάνεται, περισσότερο λόγω ελλείψεως προσωπικού. «Ξαναχρησιμοποιούνται κρεβάτια που έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, τα οποία δεν δόθηκαν στην υπόλοιπη νοσηρότητα ή δόθηκαν και ξαναπαίρνονται. Για παράδειγμα: στον Άγιο Δημήτριο, όλες οι χειρουργικές ειδικότητες συμπτύχθηκαν στον χώρο της οφθαλμολογικής κλινικής, για να μπορέσουν να νοσηλευτούν οι αρρώστοι με covid», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δάφνη Κατσίμπα.

Με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και το «καμπανάκι» ειδικών για τα υψηλά και σταθερά στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ έκανε λόγο ότι «επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο». «Είμαστε στην αρχή του ίδιου έργου ακόμα στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να μην προχωρήσουμε άλλο αλλά έχουμε τον ίδιο σχεδιασμό που έγινε τον Νοέμβριο με μεγάλη προχειρότητα. Ήταν λύσεις ανάγκης», τόνισε η κ. Κατσίμπα και πρόσθεσε: «Έχουν στόχο να διαλύσουν τα νοσοκομεία, να τα κάνουν μιας νόσου για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό. Στο ίδιο μοτίβο προχωράμε, και τώρα ειδικά που αυξήθηκαν τα κρούσματα. Τίποτα δεν άλλαξε»

Οι εφημερίες των νοσοκομείων

Σύμφωνα με την Δάφνη Κατσίμπα το Ιπποκράτειο χθες στην εφημερία του είχε 55 εισαγωγές, ενώ διαμήνυσε ότι για το Γεννηματά θα φανεί σήμερα, μιας και είναι ένα από τα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα, Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ προέβη στην καταγγελία ότι νοσοκομεία δίνουν βεβιασμένα εξιτήριο, ώστε να εξασφαλίσουν χώρους για άλλες εισαγωγές covid. «Οι εισαγωγές αυξάνονται και πολλά από τα εξιτήρια είναι βεβιασμένα. Φεύγουν αρρώστοι από τα νοσοκομεία με ήπια συμπτώματα για να υπάρξει χώρος», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ενδεικτικά στο Γεννηματάς υπάρχει ένα διαθέσιμο κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Σε ερώτηση του ThessToday.gr για το αν υπάρχει η ανησυχία να φτάσουμε στα ίδια επίπεδα με την Αθήνα, η κ. Κατσίμπα τόνισε: «Εμείς ήμασταν στην κατάσταση της Αθήνας, με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπιζεται η Αθήνα, όπως και η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο. Όσα κρεβάτια και να ανοίξουν, από μόνα τους δεν δουλεύουν».

πηγή: thesstoday.gr
ΥΓΕΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΝΙΘ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!