Πνευμονολόγος «Σωτηρία»: Και νέοι νοσούν -«Έχω 29χρονη άρρωστη στην κλινική»

Το γεγονός πως οι νεαρότερες ηλικίες δεν θα πρέπει να παίρνουν αψήφιστα την έξαρση της πανδημίας του κορωνοιού υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο Σωτηρία.

«Έχω 29χρονη άρρωστη στην κλινική» είπε χαρακτηριστικά η γιατρός τονίζοντας ότι ναι μεν είναι γεγονός πως στις αναπνευστικές λοιμώξεις είναι περισσότερο επιρρεπείς οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, κανείς ωστόσο δεν είναι άτρωτος.

«Έχουμε δει να χάνονται και πολλοί νέοι άνθρωπο με γρίπες και με πνευμονίες. Και νέοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν», τόνισε υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας στην αντιμετώπιση του νοσήματος.

«Ανεξάρτητα από το ότι ο νεαρότερος οργανισμός ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, παραμένει γεγονός ότι κάθε χρόνο από τη γρίπη χάνουμε πολύ κόσμο, και δεν είναι όλοι μεγάλοι σε ηλικία», υπογράμμισε.

«Δεν πρέπει να τρομάξουμε αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας» επεσήμανε προσθέτοντας την σημασία τόσο να μένουμε σπίτι όσο και να προσέχουμε όταν βρισκόμαστε έξω από αυτό.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα και οι δύο μονάδες στις οποίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πλήρεις, ενώ ανεξάρτητα από τις ΜΕΘ, στο νοσοκομείο υπάρχουν αρκετοί ασθενείς με κορωνοιό χωρίς η κατάστασή τους να θεωρείται κρίσιμη.

Παράλληλα η γιατρός επιβεβαίωσε πως η έλλειψη γεύσης ή οσμής και τα γαστρεντερικά προβλήματα μπορούν να θεωρηθούν ως συμπτώματα του ιού, εφόσον βέβαια αυτά παρουσιάζονται σε έντονο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος τόνισε πως όποια μέριμνα για τόνωση του ανοσοποιητικού, π.χ. άσκηση, σωστή διατροφή, αποφυγή του τσιγάρου κλπ., λειτουργούν θετικά στην θωράκιση του οργανισμού μας.

ΥΓΕΙΑ, ΝΕΟΙ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΚΛΙΝΙΚΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!