παγώνη-τι-συμβαίνει-με-τη-νέα-υποπαραλ-1201870
ΥΓΕΙΑ | 09.01.2024 | 08:41

Παγώνη: Τι συμβαίνει με τη νέα υποπαραλλαγή κορωνοϊού & τον στρεπτόκοκκο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έξαρση του κορωνοϊού και γενικότερα των αναπνευστικών λοιμώξεων ήταν αναμενόμενη, ιδίως για τους τρεις χειμερινούς μήνες, τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε» και συμπλήρωσε πως «η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού που κυριαρχεί δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και δεν κάνει πνευμονίες».

Για τα μικρά παιδιά και τον στρεπτόκοκκο

Αναφερόμενη ειδικά στα μικρά παιδιά, τόνισε πως οι μητέρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους παιδίατρους μόλις τα παιδιά θα εμφανίσουν το πρώτο σύμπτωμα, ακόμη κι αν δεν έχουν πυρετό.

«Ο στρεπτόκοκκος ειδικά, εμφανίζει πονόλαιμο», είπε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε πως «αν δοθεί αγωγή άμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά».

Αναφερόμενη τέλος στο πρόγραμμα του εμβολιασμού η κυρία Παγώνη ανέφερε πως «έχουμε μείνει πίσω και ότι ειδικά το εμβόλιο της γρίπης καλό θα ήταν να γίνει ακόμη και τώρα, καθώς η γρίπη θα μας προβληματίζει σίγουρα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου»

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.