ουρές-στα-φαρμακεία-έξαρση-γρίπης-ιώ-1286456
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.12.2023 | 13:58

Ουρές στα φαρμακεία: Έξαρση γρίπης – ιώσεων, ανησυχία και για τον κορωνοϊό

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η έξαρση της γρίπης και των ιώσεων αυτή την περίοδο, σε συνδυασμό με την “επιστροφή” του κορωνοϊού και των διαφόρων παραλλαγών του έχουν προκαλέσει ανησυχία στους γιατρούς, δεδομένου ότι καθημερινά οι νοσηλείες αυξάνονται στα νοσοκομεία, όπως και οι αιτήσεις για αντιική θεραπεία.

Οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας ανέρχονται σε 62, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 60, επίσης αυξημένοι σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, ο ημερήσιος αριθμός των αιτήσεων πανελλαδικά για χορήγηση αντιικών φαρμάκων τις τελευταίες δέκα ημέρες έχει ανέβει σε 1.000 με 1.200 και συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι την περίοδο των εορτών όπου καταγράφεται μεγάλη συνάθροιση σε κλειστούς χώρους, άρα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία τόσο για την έξτρα επιβάρυνση του ΕΣΥ όσο και για τις πιθανές απώλειες ανθρώπων.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, σήμερα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων στα εφημερεύονται φαρμακεία υπάρχουν μεγάλες ουρές.

Ενδεικτικό είναι το ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το Aftodioikisi. Σε φαρμακείο στην περιοχή της Ηλιούπολης η ουρά, μαζί με όσους είναι εντός καταστήματος, φαίνεται να ξεπερνά τα 100 άτομα. Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για πολλά ακόμα φαρμακεία της περιοχής.

Ουρά σε φαρμακείο στην οδό Δαίδαλου, Ηλιούπολη.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, την αύξηση των κρουσμάτων ζουν από πρώτο χέρι οι γιατροί στα νοσοκομεία της χώρας.

Μάλιστα, εκτός από την αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ, υπάρχει και μεγάλη αύξηση νοσηλειών στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Σημειώνεται, δε, ότι έχουν αρχίσει να αυξάνονται και οι νοσηλείες για στρεπτόκοκο.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί εφιστούν “προσοχή”, χρήση μάσκας όπου είναι εφικτό και καλή τήρηση της προσωπικής υγιεινής.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.