Να γιατί το κλιματιστικό βγάζει άσχημη μυρωδιά όταν το ανοίγουμε

Σε πολλούς έχει τύχει όταν ανάβουν το κλιματιστικό να τους έρχεται μια άσχημη μυρωδιά κλεισούρας. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Baptist του Χονγκ Κονγκ, εάν δεν διατηρείτε καθαρά τα air conditions σας, η ατμόσφαιρα στο σπίτι μπορεί να γίνει «ενοχλητική».

Ο επικεφαλής Lai Ka-man, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας, υποστηρίζει πως η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από τα νεκρά κύτταρα που απορροφά το air condition. Κάθε μέρα από το ανθρώπινο δέρμα «πέφτουν» νεκρά κύτταρα, με τα οποία «τρέφονται» τα βακτήρια που ζουν στο κλιματιστικό.

Ο συνδυασμός, λοιπόν, δημιουργεί την περίεργη ατμόσφαιρα στον χώρο. Η μελέτη προτείνει ως τρόπο αντιμετώπισης ένα καλό φίλτρο.

«Το μέγεθος των νεκρών κυττάρων του δέρματος είναι συνήθως μεγαλύτερο από 10 μικρομέτρα (ή 0,001 εκατοστά). Ενα φίλτρο με ακόμα μικρότερες κυψέλες μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος», σημειώνει.

ΥΓΕΙΑ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, AIRCONDITION


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!