Μην αφήνεις ποτέ πλαστικά μπουκάλια νερού στο αυτοκίνητό σου

Όποτε μπαίνω σε αμάξια φίλων -σχεδόν πάντα- βρίσκω παλιά μισογεμάτα μπουκάλια νερού Στο πάτωμα του συνοδηγού, αφημένα στα πίσω καθίσματα ή μέσα στο πορτ-μπαγκάζ. Τι να κάνουν κι αυτοί, τα αγόρασαν κάποια ζεστή μέρα ή σε κάποια εκδρομή ή για να έχουν πάντα νερό για το σκυλάκι τους και ξέμειναν. Εάν έχεις και εσύ αυτή τη συνήθεια, τότε πρέπει να τη σταματήσεις. Οι πυροσβέστες αλλά και οι γιατροί μας προειδοποιούν ότι το να αφήνουμε πλαστικά μπουκάλια νερού μέσα στο αμάξι αποτελεί κίνδυνο.

Οι ακτίνες του ηλίου που μπαίνουν απ’ τα παράθυρα, μεγενθύνονται μέσα από το διάφανο πλαστικό που περιέχει νερό (ακριβώς όπως ο μεγενθυντικός φακός) και το σημείο στο οποίο συγκεντρώνουν το φως, μπορεί να αγγίξει ακόμα και τους 120°C! Τόσο υψηλές θερμοκρασίες -υπό ειδικές συνθήκες- μπορούν να προκαλέσουν φωτιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου: στο ύφασμα των καθισμάτων ή στα πατάκια από μοκέτα.

Ένας εξίσου σημαντικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να κρατάμε μπουκαλάκια νερού στο αμάξι, ειδικά εάν σκοπεύουμε να τα καναλώσουμε, έχει να κάνει με την υγεία μας. Όταν πίνουμε νερό και αφήνουμε μισογεμάτα μπουκάλια σε ζεστά αμάξια για μέρες, υπάρχει πιθανότητα ανάπτυξης βακτηρίων με τα οποία θα έρθουμε σε επαφή την επόμενη φορά που θα ξαναπιούμε. Αυτό ισχύει και για μπουκάλια στο πορτ-μπαγκάζ κι ας μην τα βλέπει ο ήλιος. Επομένως, απο εδώ και στο εξής, ας κάνουμε ένα κόπο παραπάνω να παίρνουμε μαζί μας όλα τα αφημένα μπουκάλια, κάθε φορά που βγαίνουμε από το αμάξι.

ΥΓΕΙΑ, ΝΕΡΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!