«Μαχαίρι» στο επίδομα στολής για τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Μαχαίρι μπαίνει στο επίδομα στολής που χορηγείται στους διασώστες του ΕΚΑΒ αφού ο οργανισμός αδυνατεί μέχρι σήμερα να προμηθευτεί τα μέσα ατομικής προστασίας που είναι αναγκαία στην ιδιαίτερα δύσκολη εργασία που παρέχουν καθημερινά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ν.4484 «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» στον οποίο με το άρθρο 43 (Μη μισθολογικές παροχές) καταργείται από το 2018 η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου νόμου επιτρέπεται πλέον μόνο η χορήγηση ειδών προστασίας για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας μόνο σε είδος.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση όπως αναφέρουν συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους με ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να αγοράσουν τις στολές αφού η αγορά τους από το ΕΚΑΒ στο παρελθόν είχε προσκρούσει σε μια σειρά γραφειοκρατικά εμπόδια.

Την αρνητική αυτή εξέλιξη επιχείρησε να διασκεδάσει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσανόπουλος με δήωσή του σε ιστοσελίδα που αποτελεί φερέφωνο της διοίκησης του ΕΚΑΒ. Στην δήλωσή του ο κ. Καρακατσανόπουλος αποφεύγει να επιμελώς αναφερθεί στην συγκεκριμένη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή μιλώντας ότι «θα συνεχιστεί η καταβολή της προμήθειας στολής στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ»

Αντιλαμβάνεται ο καθένας που διαβάζει με προσοχή την δήλωση του Προέδρου του ΕΚΑΒ ότι δεν μιλά για την χορήγηση του σχετικού επιδόματος αντίθετα δηλώνει την πρόθεση το ΕΚΑΒ να προμηθευτεί τις στολές και να τις χορηγήσει στο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πρέπει να αντιληφθούν ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει μνημόνια τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στην τρόικα υλοποιούνται κατά γράμμα.

Μόνο η ανατροπή αυτών των πολιτικών και όσων τις υπηρετούν μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και να ανοίξουν το δρόμο για την επιστροφή των εργατικών δικαιωμάτων.

Στη σχετική ρύθμιση όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, αναφέρεται

Ν. 4484/2017, Άρθρο 43

Μη μισθολογικές παροχές

Για τις παροχές που έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας, προβλέπεται η χορήγησή τους αποκλειστικά και μόνο σε είδος. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρείται, για τα έτη 2016 και 2017, η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4024/ 2011 (Α΄ 226), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται επίσης τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και το γάλα προηγούμενων ετών εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., τα οποία μπορεί να καταβάλλονται σε χρήμα, σύμφωνα με ειδικότερες διατάξεις.

ΥΓΕΙΑ, ΜΑΧΑΙΡΙ, ΕΚΑΒ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!