Μάσκες: Διευκρινίσεις Παπαευαγγέλου, μετά το λάθος μήνυμα -Πού είναι υποχρεωτικές & πού συνίστανται

Μάσκες: Διευκρινίσεις Παπαευαγγέλου, μετά το λάθος μήνυμα -Πού είναι υποχρεωτικές & πού συνίστανται

Διευκρινίσεις για τις περιπτώσεις που η μάσκα είναι υποχρεωτική έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Έτσι, μετά το λάθος μήνυμα («τέλος οι μάσκες») που δόθηκε από τις ανακοινώσεις της ίδιας της κ. Παπαευαγγέλου πριν από δύο εβδομάδες και, στη συνέχεια, κυρίως, από την κυβέρνηση, αλλά και τις αποκαλύψεις Σύψα ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είχε ποτέ εισηγηθεί κάτι τέτοιο και ήταν κυβερνητική απόφαση, η καθηγήτρια, διευκρίνισε ότι:

-Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους όπως είναι καταστήματα, εκκλησίες, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, Μετρό, τραίνα, πλοία και αεροπλάνα).

-Συνίσταται στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως συναυλίες, παραστάσεις, όταν περπατάμε σε πολυσύχναστους δρόμους, αλλά και κατά τη μετάβαση μας σε εστιατόριο ή μπαρ.

-Δεν συνίσταται όπου δεν υπάρχει συνωστισμός ή όταν δεν υπάρχει συνωστισμός και περπατάμε με φίλους που συναντιόμαστε συχνά.

Πάντως, η καθηγήτρια ερωτηθείσα για την λάθος εικόνα που δόθηκε από την κυβέρνηση για τις μάσκες, έσπευσε να καλύψει τους πολιτικούς της προϊσταμένους λέγοντας ότι «η αίσθηση που έχουμε εμείς σαν επιτροπή είναι ότι η παρερμηνεύτηκε όχι από την κυβέρνηση αλλά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι είπαμε ότι πετάξαμε τις μάσκες»!!!!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Β. ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Εγώ θα πω ότι η αίσθηση που έχουμε εμείς σαν επιτροπή είναι ότι η παρερμηνεύτηκε όχι από την κυβέρνηση αλλά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι είπαμε ότι πετάξαμε τις μάσκες. Εγώ σας λέω την προσωπική μου άποψη και τι έχουμε συζητήσει στην Επιτροπή. Εμείς μάλιστα σαφέστατα και με μεγάλη έμφαση είπαμε ότι δεν σταματάμε να φοράμε τη μάσκα. Συνεχίζουμε και τηρούμε το μέτρο της μάσκας.

Απλώς πρέπει να χρησιμοποιούμε λίγο και την κοινή μας λογική. Όπως λέγαμε και το χειμώνα, όταν κάνεις τζόκινγκ ή όταν περπατάς με γρήγορο ρυθμό δεν χρειάζεται να φοράς τη μάσκα. Κοινή λογική είναι αυτό.

Πάντα πρέπει να έχεις τη μάσκα μαζί σου γιατί εκεί που περπατάς στο δρόμο και περνάς καλά μπορεί ξαφνικά να δεις κάποιος γνωστό σου και να αρχίσεις να μιλάς. Εκεί θα βάλεις τη μάσκα πάλι.

Είναι νομίζω κοινή λογική. Δεν ξέρω πώς έγινε όλο αυτό με την παρερμηνεία. Πάντως η Επιτροπή σαφέστατα είπε ότι κρατάμε τη μάσκα και επιλέγουμε πότε δεν θα την φοράμε με την κοινή λογική και τίποτα παραπάνω.

ΥΓΕΙΑ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ, ΜΑΣΚΕΣ, PROTEINOMENA, ΒΑΝΑ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΛΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]