Λοιμωξιολόγος Λαζανάς -Κορωνοϊός: Η απαισιόδοξη πρόβλεψη του για τον Μάϊο

Ο Μάριος Λαζανάς, παθολόγος – λοιμωξιολόγος, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα» , τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τα νούμερα της Ιταλίας δεν πρέπει να μας είναι αδιάφορα» και εξέφρασε την άποψη ότι «ο κορωνοιός θα μας ταλαιπωρήσει ίσως και τον Μάιο»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την χλωροκίνη, τις παρενέργειές της και τη χρήση της σε νοσούντες από κορωνοιό.

«Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο το οποίο, μέχρι τώρα, χρησιμοποιείτο για την ελονοσία . Από την άλλη μεριά χρησιμοποιείται σε πολλούς ασθενείς που πάσχουν από κολλαγονικά νοσήματα. Υπάρχει εμπειρία και είναι γνωστές οι παρενέργειες που έχει αυτό το φάρμακο.

«Αν υπάρχει ανεπάρκεια ενζύμου σε κάποιο άτομο μπορεί να δημιουργήσει βαριά αναιμία και να είναι θανατηφόρος. Επίσης , πρέπει να προηγηθεί ένα καρδιογράφημα για όσους έχουν πρόβλημα με την καρδιά ενώ μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές στην όραση σε μακροπρόθεσμη πορεία. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες έφυγαν 15.000 κουτιά χλωροκίνης από τα φαρμακεία από ανθρώπους που δεν τα είχαν ανάγκη και τα στόκαραν».

» Τη χλωροκίνη την έχουν πρωτίστως ανάγκη αυτοί που παίρνουν το φάρμακο εδώ και χρόνια και δευτερευόντως και επειγόντως αυτοί που έχουν πρόβλημα με τον κορωνοιό»

Αναφερόμενος στην επιλογή της Μ. Βρετανία και των Η.Π.Α καθώς και στο γιατί τα νούμερα στην Ιταλία πρέπει να μας ανησυχούν:

» Χώρες που κοίταξαν πρώτα το οικονομικό όφελος, όπως η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα. Εκ των υστέρων δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικά»

.» Εχουμε καταλάβει ότι γεωγραφικά είμαστε επαρχία της Ιταλίας; Λένε ότι τα δρομολόγια μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας ήταν πιο συχνά από τα δρομολόγια μεταξύ Ιταλίας και Σικελίας.

Για το ΕΣΥ και την έλλειψη αναπνευστήρων:

«Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια απ όλους να αντέξει το ΕΣΥ. Καταλαβαίνετε όμως ότι έχουμε πέσει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όλες οι χώρες που παράγουν αναπνευστήρες, παράγουν αντισηπτικά έχουν απαγορεύει οποιαδήποτε εισαγωγή στην Ελλάδα και τα κρατάνε για τις χώρες τους. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μόνο από την Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει.

«Τη βοήθεια που μπορεί να δώσει το ΕΣΥ σε δύσκολες περιπτώσεις ή σε βαρέως πάσχοντες δεν μπορεί να τη δώσει κανένα ιδιωτικό σύστημα Υγείας. Χρειάζονται μέτρα προστασίας για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά υπάρχουν δυσκολίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο .

Η πρόβλεψή του για τη διάρκεια του προβλήματος στη χώρα μας:

«Θα σας πω την προσωπική μου άποψη η οποία μπορεί να δεχθεί κριτικές. Δεν νομίζω ότι μέχρι τον Μάιο θα έχει τελειώσει το θέμα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε δει την κορύφωση του προβλήματος» .

ΥΓΕΙΑ, ΜΑΙΟΣ, ΛΑΖΑΝΑΣ, ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!