Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος-Έρχονται σκληρά μέτρα

Για νέα μέτρα που έρχονται σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊόυ μίλησε στο Open o καθηγητής Mικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος.

«Θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο για τα μέτρα και αυτή τη στιγμή έχουμε μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

«Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», προσέθεσε.

«Το χρώμα που παίρνει μία περιοχή το αποφασίζει η Πολιτική Προστασία μαζί με μια ομάδα επιδημιολόγων, οι οποίοι πολλοί από αυτούς είναι και μέλη της επιτροπής μας. Επίσης η δική μας επιτροπή έχει αποφασίσει μαζί πάλι με την Πολιτική Προστασία σε κάθε χρώμα τι μέτρα θα λαμβάνονται», εξήγησε, αναφορικά με τον χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον SARS-CoV-2…Αν τα αφήσουμε όλα ελεύθερα, θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα σε έναν με δύο μήνες», κατέληξε.

ΥΓΕΙΑ, ΜΕΤΡΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!