Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 210 κρούσματα-Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Κρίσιμη είναι πλέον η κατάσταση με τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, ειδικά στην Αττική όπου μόνο χθες καταγράφηκαν 210 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα νοσοκομεία της χώρας είναι πλέον υπό πίεση καθώς οι περισσότερες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, προσθέτει 40 νέες κλίνες στην Αττική και την Χαλκίδα, ενώ υπενθυμίζεται ότι, τρία επιπλέον νοσοκομεία μπαίνουν στη μάχη κατά του ιού. Το Λαϊκό, το Ιπποκράτειο και το Γεννηματάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open,  στον Ευαγγελισμό  νοσηλεύονται 30 ασθενείς στις ΜΕΘ ενώ άνοιξε και δεύτερη ΜΕΘ για κορωνοϊό,  στο Σωτηρία νοσηλεύονται 23 ασθενείς στις ΜΕΘ
με 5 κενές κλίνες, στο Θριάσιο νοσηλεύονται 8 ασθενείς στις ΜΕΘ όπου δεν υπάρχουν άλλες κλίνες, και τέλος στο Αττικό νοσηλεύονται 8 ασθενείς στις ΜΕΘ με 3 κενές κλίνες.

Κρίσιμη είναι η σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου, κατα τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η εξέταση όλων των δεδομένων μετά και την ενημέρωση των ειδικών. Στο ίδιο τραπέζι θα βρεθούν και πάλι την Παρασκευή, όπου και θα έχουν πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων μέτρων μέσα στην εβδομάδα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού την Τρίτη, ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα περιλαμβάνονται η αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκτός των θερινών κινηματογράφων. Το μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 15.142 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας, ενώ όπως είπε έχουν γίνει 530.698 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου. Όσον αφορά τα πρόστιμα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 12.001 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί 13.079 πρόστιμα με συνολικό κόστος 5 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το lockdown, υποστήριξε ότι «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως είναι η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και οι κανόνες υγιεινής». «Δεν υπάρχουν διεθνώς πρωτόκολλα διαχείρισης για τοπικά lockdown σε επίπεδο δήμων», πρόσθεσε. «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε περιοχές ή σε μονάδες που θα μπορούσαν να αποτελούν εστίες με περισσότερα κρούσματα», είπε ακόμη.

«Αν εφαρμόσουμε το τρίπτυχο μάσκα – αποστάσεις – υγιεινή είναι η καλύτερη απάντηση στον ιό», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ συμπλήρωσε ότι το lockdown «είναι η τελευταία λύση, όμως αν τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε αποτελέσματα». Τέλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε για τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΜΕΘ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!