Κορωνοϊός: SOS για το ΕΣΥ -Τι μάθαμε από Ρέθυμνο, Δυτική Αττική από τους εμβολιασμούς - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back
Κορωνοϊός: SOS για το ΕΣΥ -Τι μάθαμε από Ρέθυμνο, Δυτική Αττική από τους εμβολιασμούς

Κορωνοϊός: SOS για το ΕΣΥ -Τι μάθαμε από Ρέθυμνο, Δυτική Αττική από τους εμβολιασμούς

SOS για το ΕΣΥ εξέπεμψαν κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, στον απόηχο των σημερινών, και πάλι, αυξημένων αριθμών του ΕΟΔΥ.

Όπως είπαν:

-Το ΕΣΥ πιέζεται πολύ, καθώς στα συνήθη περιστατικά προστίθενται πολλές νοσηλείες covid που είναι συνήθως πιο σοβαρά αυξάνοντας στο διπλάσιο ή στο τριπλάσιο το φορτίο για το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και αδειάζοντας τις δεξαμενές οξυγόνου (Γκάγκα).

-Έχουμε 3.633 νοσηλείες κορωνοϊου με πληρότητα ΜΕΘ στη χώρα 88% και στη Θεσσαλονίκη 97%. (Παπαευαγγέλου)

Επιπλέον, η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου μίλησε για 47.000 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων το ένα τέταρτο στην Αττική, 7.500 στη  Θεσσαλονίκη, 3.379 στη  Λάρισα.

Τέλος, η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για ένα παράδοξο φαινόμενο που συμβαίνει σε δύο περιοχές, στο Ρέθυμνο και στη Δυτική Αττική , όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, χαμηλότερα από το μέσο όρο. Κι αυτό γιατί στις περιοχές αυτές δεν βλέπουμε σημαντική αύξηση θνητότητας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι στους άνω των 60 υπάρχει πολύ καλή εμβολιαστική κάλυψη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!