Κορωνοϊός: Ο λόγος που τα αντισηπτικά μυρίζουν σαν βότκα ή τεκίλα

Τον Μάρτιο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σάρωσε τον κόσμο και καθιστούσε καθημερινή την ανάγκη απολυμαντικού χεριών, πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία σημαντική λεπτομέρεια: τη μυρωδιά του.

Ακόμα και σήμερα, πολλοί αναρωτιούνται «γιατί μυρίζουν τα χέρια σαν τεκίλα μετά το απολυμαντικό χεριών»;

Το άρωμα θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια βίαιη αλλαγή που υπέστη η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών όταν χτύπησε η πανδημία: για να επιβιώσουν, εκμεταλλεύτηκαν την εκτόξευση της ζήτησης για καθαρό οινόπνευμα για την παραγωγή απολυμαντικών χεριών. Έτσι τα αποστακτήρια επικεντρώθηκαν μόνο σε αυτό.

Για να φτιάξουν οποιοδήποτε είδος οινοπνευματωδών ποτών, οι εταιρείες ξεκινούν με αποσταγμένο αλκοόλ, δηλαδή αιθανόλη. Η αιθανόλη τυχαίνει επίσης να είναι το κύριο συστατικό του απολυμαντικού χεριών, γεγονός που ώθησε τη βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών να εισέλθει στην αγορά απολυμαντικών.

Εξ ορισμού, η αιθανόλη είναι μια οργανική χημική ένωση που είναι άχρωμη και, παρόλο που έχει χαρακτηριστική οσμή, δεν πρέπει να μυρίζει όπως κάποιο συγκεκριμένο απόσταγμα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν το απολυμαντικό χεριών σας μυρίζει σαν τεκίλα, ή βότκα, είναι επειδή ο κατασκευαστής ενδέχεται να μην έχει ακολουθήσει τις κατάλληλες διαδικασίες παραγωγής.

Πηγή: Iatropedia

ΥΓΕΙΑ, ΒΟΤΚΑ, ΤΕΚΙΛΑ, ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!