Κορωνοϊός: Έρχεται νέο εμβόλιο

Εμβόλιο

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες έγκρισης από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας, ενός νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για το σκεύασμα της γαλλοαυστριακής φαρμακευτικής εταιρείας Valneva, η οποία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη σταδιακή διαδικασία υποβολής αιτήματος για την έγκριση του εμβολίου της.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε για το νέο εμβόλιο, χρησιμοποιεί αδρανοποιημένο ιό.

Αυτή τη στιγμή, το εμβόλιο βρίσκεται στις δοκιμές της τρίτης φάσης που διεξάγεται στη Βρετανία. Η Valneva ωστόσο είχε ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου «συμπληρωματική δοκιμή» στη Νέα Ζηλανδία σε ανθρώπους άνω των 56 ετών.

Η Valneva ελπίζει «ότι μια αρχική έγκριση θα μπορέσει να της χορηγηθεί ως τα τέλη του 2021» για την κυκλοφορία στην αγορά του εμβολίου της.

Όπως είχε ανακοινώσει η Κομισιόν στις αρχές Ιανουαρίου, η προβλεπόμενη σύμβαση με τη Valneva θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να αγοράσουν από κοινού 30 εκατομμύρια δόσεις, ενώ θα μπορούν να αγοράσουν ακόμα έως και 30 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις.

ΥΓΕΙΑ, ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]