Κορωνοϊός -Ελλάδα: Καθ’ οδόν για ευρωπαϊκή «μαύρη» πρωτιά θανάτων (γράφημα) - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
28
Νοέμβριος
Back
Κορωνοϊός: 9.294 νέα κρούσματα, 93 διασωληνωμένοι, 13 θάνατοι

Κορωνοϊός -Ελλάδα: Καθ’ οδόν για ευρωπαϊκή «μαύρη» πρωτιά θανάτων (γράφημα)

Κορωνοϊός -Ελλάδα: Ολοταχώς για την πρώτη θέση σε σχέση με τις χώρες που είχαν πρόβλημα στην αρχή της πανδημίας οδεύει η Ελλάδα με 21.394 νεκρούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του John Hopkins (OurWorldinData) για τις 8 Ιανουαρίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε σχέση με χώρες όπως το Βέλγιο, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία κλπ. Το πιο ανησυχητικό ωστόσο είναι ότι η καμπύλη της χώρας μας, όπως φαίνεται και στο γράφημα, παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση, με αποτέλεσμα σε λίγες ημέρες να κινδυνεύει να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Αυτή τη στιγμή, μετά το “μαύρο” ρεκόρ του 2021, η Ελλάδα με 2,06 χιλ. θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού, βρίσκεται κάτω από το:

Βέλγιο: 2,45

Ιταλία: 2,3

Ηνωμένο Βασίλειο: 2,2

Και πάνω, μεταξύ άλλων από:

Ισπανία: 1,92

Σερβία: 1,88

Πορτογαλία: 1,87

Γαλλία: 1,86

Αυστρία: 1,53

Σουδία: 1,51

Δείτε το γράφημα:

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα στον εβδομαδιαίο κυλιόμενο μέσο όρο είναι μακράν πρώτη με υπερδιπλάσιο αριθμό θανάτων (6,6) ανά εκατ. πληθυσμού σε σχέση με την δεύτερη Ιταλία (3,24), την τρίτη Γαλλία (3,17) , την τέταρτη Σερβία (3,14) το πέμπτο Ηνωμένο Βασίλειο (2,69), ενώ σε σχέση με το Βέλγιο (1,57) έχει υπερτετραπλάσιο!

Παράλληλα η χώρα μας στις 7/1/22 με 6,52 θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού είχε σχεδόν διπλάσιο αριθμό σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ (3,56)!!!!

Δείτε το γράφημα:

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!