κορωνοϊός-αγωνία-για-τα-τρία-κρούσματ-743425
ΥΓΕΙΑ | 06.03.2020 | 09:08

Κορωνοϊός: Αγωνία για τα τρία κρούσματα στο Ρίο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αγωνία επικρατεί για την κατάσταση τριών ασθενών από τους 21 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, και οι οποίοι είχαν ταξιδέψει  σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Οι τρεις που νοσηλεύονται σε σοβαρότερη κατάσταση είναι ο 66χρονος , το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, η γυναίκα του (το 10 επιβεβαιωμένο κρούσμα) καθώς και ένας ιερέας που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, Ο 66χρονος νοσηλεύεται με βαριά συμπτώματα, ενώ καλύτερη εικόνα εμφανίζει η σύζυγός του και ο ιερέας που έχουν ηπιότερα συπτώματα.

«Ο ασθενής βρίσκεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και είναι σε μία σοβαρή κατάσταση και είμαστε on call, αν χρειαστεί να διασωληνωθεί», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο θεράπων ιατρός του 66χρονου, Χαράλαμπος Γώγος.

Στο Ρίο νοσηλεύονται ακόμη έξι ασθενείς οι οποίοι έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής ήπια συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα άτομα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Oπως δήλωσε ο αδερφός του 66χρονου, μιλώντας στο Mega, η κατάσταση του είναι μεν σταθερή δεν παύει όμως να κρίνεται ως σοβαρή. «Η νύφη μου είναι σε ήπια κατάσταση και τα τρία παιδιά του αδερφού μου σε καραντίνα στην Αμαλιάδα», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

Το ένα από τα παιδιά της οικογενείας υποβλήθηκε σε ειδικές εξετάσεις και βρέθηκε αρνητικό στον ιό, για τα άλλα δύο όμως δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. «Θα έπρεπε και τα άλλα δύο παιδιά του αδερφού να υποβληθούν σε εξετάσεις αφού είναι και σε καραντίνα» επισήμανε ο αδερφός του 66χρονου.