φλώρινα-απολύθηκε-η-50χρονη-νοσηλεύτρι-1053236
ΥΓΕΙΑ | 18.02.2023 | 12:45

Φλώρινα: Απολύθηκε η 50χρονη νοσηλεύτρια που κατηγορείται ότι έδινε «ηρεμιστικά» ζελεδάκια σε παιδιά

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση στην Φλώρινα, όπου μια νοσηλεύτρια που δούλευε σε δομή με παιδιά φέρεται να τους είχε δώσει ζελεδάκια που περιείχαν «ηρεμιστικά». Η 50χρονη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, απολύθηκε.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια επιμελήτρια στην δομή στην Φλώρινα έκανε αντιληπτή την κίνηση της νοσηλεύτριας να δίνει σε δύο παιδιά αυτά τα ζελεδάκια, τα οποία περιείχαν «ηρεμιστικά». Για την υπόθεση ενημερώθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία και ότι πρόκειται για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και η 50χρονη νοσηλεύτρια έχει απομακρυνθεί από την θέση με απόφαση του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λείπουν και δεκάδες ψυχιατρικά φάρμακα από το φαρμακείο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα. Γεγονός που προβληματίζει, καθώς δεν υπάρχει κάποια καταγραφή που να δικαιολογεί την χρήση τους.

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί πλέον στον εισαγγελέα και αναμένεται η απολογία της 50χρονης νοσηλεύτριας, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση.