Εξαδάκτυλος: Οι πλήρως εμβολιασμένοι, μετά από 6 μηνές, είναι σχεδόν ανεμβολίαστοι - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
30
Νοέμβριος
Back

Εξαδάκτυλος: Οι πλήρως εμβολιασμένοι, μετά από 6 μηνές, είναι σχεδόν ανεμβολίαστοι

Στην τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διευκρινίζοντας πως θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών.

Ουσιαστικά ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανοσία μετά την έλευση έξι μηνών από την τελευταία δόση του εμβολίου.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την προστασία κατά του κορωνοϊού απαιτείται τρίτη δόση, καθώς μετά από λίγους μήνες «χάνεται» η ανοσία

«Κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν ανεμβολίαστος», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών.

Χαρακτήρισε, άλλωστε, δευτερεύουσας σημασίας τις τυχόν δυσκολίες που πρόκειται να παρουσιαστούν στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα εστίασης, ενώ εξέφρασε ενστάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα στις εκκλησίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μάλιστα, θα πρέπει να ζητείται rapid test από τους ανεμβολίαστους πιστούς στις εκκλησίες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!