Επιτροπή Εμβολιασμών - Κορωνοϊός: Δόση κάθε χρόνο - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
16
Νοέμβριος
Back

Επιτροπή Εμβολιασμών – Κορωνοϊός: Δόση κάθε χρόνο

Στη χώρα η πανδημία “καλπάζει” με αποτέλεσμα οι ΜΕΘ να είναι γεμάτες στο 91% και στο 60,55% οι απλές κλίνες. Οι ειδικοί τονίζουν καθημερινά πως η μοναδική λύση είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Τη Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες πολίτες, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επεσήμαναν τη σημασία του να σπεύσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση.

Μάλιστα, τόνισαν ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να καθιερωθεί ένα τελικό σύστημα εμβολιασμού με τρεις δόσεις και μία “αναμνηστική” που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Όπως εξήγησαν, η χορήγησή της είναι πολύ σημαντική στην ανοσία κατά του ιού, καθώς προσφέρει ανοσογονικότητα πολύ υψηλότερη από αυτή της δεύτερης.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Το βράδυ της Παρασκευής ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού τις τρίτης δόσης για όλους άνω τους 18. Σημαντική προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση. Για όσους έχουν εμβολιαστεί με τα εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca η τρίτη δόση θα γίνει έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης με εμβόλια Pfizer ή Moderna (μισή δόση), ενώ για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson η τρίτη δόση θα γίνεται στους δύο μήνες με Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή Johnson & Johnson.

Όσον αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους, η τρίτη δόση θα πραγματοποιείται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!