ΡΟΗ
προηγ επομ

Εμβόλιο AstraZeneca: Τέλος οι δοκιμές σε παιδιά και εφήβους από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακοίνωσε πως σταματά τη χορήγηση δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στις δοκιμές εμβολιασμού που διεξάγονται σε παιδιά και εφήβους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένοντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις θρομβώσεις που υπέστησαν ενήλικες, για τις οποίες διερευνάται εάν σχετίζονται με το εν λόγω παρασκεύασμα.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε στο περιοδικό Wall Street Journal πως, μονονότι δεν έχει προκύψει κάποιο ζήτημα ασφάλειας στις συγκεκριμένες δοκιμές που έλαβαν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τις προαναφερθείσες θρομβώσεις σε ενήλικες έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, με το πανεπιστήμιο να αποφασίζει να «παγώσει» τις δοκιμές και να αναμένει τη διερεύνησή των περιστατικών των θρομβώσεων για τυχόν σχέση τους με το εμβόλιο.

Προσέθεσε πως οι υγειονομικές αρχές της χώρας θα περιμένουν και τη γνωμοδότηση της αρμόδιας βρετανικής ρυθμιστικής αρχής.

Πηγή: Reuters

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRAZENECA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!