Εμβολιασμός: Χαμηλά τα ποσοστά πανελλαδικά – Οι «πρωταθλήτριες» περιφέρειες (πίνακας)

Κόρινθος: 35χρονος πέθανε μία εβδομάδα μετά το εμβόλιο

Εμβολιασμός: Χαμηλά τα ποσοστά πανελλαδικά – Οι «πρωταθλήτριες» περιφέρειες (πίνακας)

Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται το ποσοστό των εμβολιασμών στην χώρα μας καθώς έξι μήνες μετά την εκκίνηση της διαδικασίας  λιγότεροι από 2 στους 5 συμπολίτες μας (38% του πληθυσμού ή 3.968.350 πολίτες) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Μάλιστα, καθώς αφενός έχουμε μπροστά μας τα περίφημα «μπάνια του λαού» και αφετέρου, πλέον, οι περισσότεροι υποψήφιοι προς εμβολιασμό ανήκουν στις κατηγορίες των επιφυλακτικών και των αρνητών, η ανησυχία για το ότι από εδώ και πέρα οι εμβολιασμοί θα προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό επιβεβαιώνεται από τους ίδιους τους αριθμούς, με αποτέλεσμα το 70-75% του φθινοπώρου που έθεσε ως στόχο κατά τη σημερινή σύσκεψη με περιφερειάρχες και δημάρχους ο πρωθυπουργός, να μοιάζει ανέφικτο.

Μάλιστα, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμών σε συνδυασμό με την μετάλλαξη Δέλτα, αλλάζουν και τα δεδομένα για εκλογές και ανασχηματισμό.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, Κυριακή, είχαμε μόλις 51.334 εμβολιασμούς, τους μισούς, δηλαδή, από τον ημερήσιο στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση.

«Στον πάτο» η Στερεά Ελλάδα

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιοχή, αρνητική πρωταθλήτρια είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με μόλις 31% πλήρως εμβολιασμένους, ενώ πολύ χαμηλά (32%) βρίσκονται οι περιφέρειες: Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αλλά και η Θεσσαλία με 33%.

Στον αντίποδα πάνω από το μέσο όρο της χώρας είναι οι περιφέρειες: Ιονίων Νήσων (47%) και Νοτίου Αιγαίου (44%), ενώ οι δύο μεγαλύτερες περιφέρειες (Αττική και Κεντρική Μακεδονία) βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο με 38 και 36% αντίστοιχα.

Χαμηλά σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης (34%) βρίσκεται και η Κρήτη, όπου κυριαρχεί η επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα.

Εμβολιαστική κάλυψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καταδρομικός εμβολιασμός»: Ζητούν από τους δήμους να στείλουν λίστα μη εμβολιασμένων σε 48 ώρες!

ΥΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΧΑΜΗΛΗ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]