Εμβόλια για κορωνοϊό: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν παρενέργειες

Θετική και η Βουλγαρία στα διαβατήρια εμβολιασμών

Μεγαλύτερο κίνδυνο να επηρεαστούν από τις παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό διατρέχουν οι γυναίκες και γενικότερα όσοι είναι κάτω των 40 ετών.

Όπως εξηγεί συγκεκριμένα καθηγητής λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιτ, μένει να ερευνηθεί εάν τα οιστρογόνα σχετίζονται άμεσα με την εκδήλωση συμπτωμάτων μετά τη χορήγηση δόσεων κατά του κορωνοϊού.

Ο δρ. Ουίλιαμ Σκάφνερ εξηγεί ότι οι νέοι υποφέρουν από περισσότερα συμπτώματα λόγω του πιο ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Η αντίδραση, όπως επισημαίνει, στον εμβολιασμό δεν δείχνει πώς ο οργανισμός θα συμπεριφερόταν σε περίπτωση προσβολής από τον ιό.

Στις ΗΠΑ πάνω από 112 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι παρενέργειες του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson που ήδη χορηγείται στην Αμερική.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!