Δημόπουλος: Ευκολότερη μετακίνηση για εμβολιασμένους και όσους νόσησαν

Ο Αθανάσιος Δημόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στη μετακίνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας, διευκρινίζοντας ότι είναι πιο εύκολη για δύο πληθυσμιακές ομάδες.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει στο παρελθόν με κορονοϊό και έχουν αναπτύξει αντισώματα, μπορούν να μετακινούνται με μεγαλύτερη ευκολία.

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού πρέπει να συνδυάζεται με την εξασφάλιση ότι δε θα έχουμε ένα 4ο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο. Όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο τείχος ανοσίας στη κοινότητα και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χτιστεί. Σύμφωνα με τον πρύτανη, το περίφημο τείχος χτίζεται σε συνδυασμό με την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων των νησιών των τουριστικών προορισμών και των εργαζομένων σε εστίαση και τουρισμό, σε συνδυασμό με την αυξανομένη τάση εμβολιασμού από τα νέα άτομα.

«Είναι πολύ σημαντικοί οι εμβολιασμοί από άτομα 40 με 50 ετών. Δε νοσούν βαριά αλλά μπορούν να συμβάλουν στη μετάδοση λόγω κινητικότητας», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Έπειτα, ζήτησε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για πλήρη εμβολιαστική κάλυψη σύμφωνα τα προβλεπόμενα από την Επιτροπή Εμβολιασμών. «Η Επιτροπή Εμβολιασμών υιοθέτησε τη θέση του ΕΜΑ ότι ένα άτομο που έχει υποστεί θρόμβωση με ένα εμβόλιο μπορεί να αλλάξει εμβόλιο στη δεύτερη δόση», είπε ο κ.Δημόπουλος για τα περιστατικά θρομβώσεων.

Επίσης, μετά τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, μίλησε ο Πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ανέφερε πως «αν χτίσουμε τείχος ανοσίας δεν θα υπάρξει 4ο κύμα».

Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να εμβολιαστούν πρώτα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας για να υπάρχουν λιγότεροι θάνατοι και νοσηλείες.

«Αν φτάσουμε στο τείχος ανοσίας με εμβολιασμούς κυρίως στους νέους θα έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΥΓΕΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΝΟΣΗΣΑΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]