Εμβολιασμοί: Συνεχίζονται οι χαμηλοί ρυθμοί -Τα αναλυτικά στοιχεία - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
7
Δεκέμβριος
Back
Τρίτη δόση στους τρεις μήνες

Εμβολιασμοί: Συνεχίζονται οι χαμηλοί ρυθμοί -Τα αναλυτικά στοιχεία

Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, τα στοιχεία για τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι αμείλικτα, αποδεικνύοντας ότι:

-Το πρόγραμμα προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς.

-Η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά των ανεπτυγμένων χωρών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους:

-Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί παραμένουν χαμηλά, στο 62,3% (6.550.000). Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι χθες Κυριακή οι εμβολιασμοί για πρώτη δόση ήταν μόλις 2.053, ενώ σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους τις τελευταίες 7 με 8 ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί περί τις 150.000 ραντεβού πρώτης δόσης, περίπου 18 με 20.000 την ημέρα.

Αυτό εξηγεί, προφανώς, και τις απεγνωσμένες εκκλήσεις τόσο του κ. Θεμιστοκλέους όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να προχωρήσουν οι πολίτες τον εμβολιασμό του.

Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου επικαλέστηκε μήνυμα του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων στις ΗΠΑ στο οποίο τονίζεται χαρακτηριστικά: «εμβολιαστείτε άμεσα οι άνω των 12 ετών». Η χορήγηση της 3ης δόσης στη χώρα μας έχει αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Το FDA έδωσε την έγκριση πριν από 48 ώρες για την 3η δόση, είπε η κυρία Θεοδωρίδου. Η έγκριση στηρίχθηκε σε μελέτη της Pzizer που μετείχαν 10.000 πλήρως εμβολιασμένοι. Οι μισοί πήραν τρίτη δόση και από εκείνους νόσησαν μόλις 6 και οι υπόλοιποι πήραν placebo και νόσησαν 126. Μόλις 2 περιπτώσεις στο 1 εκατομμύριο εμφάνισαν περικαρδίτιδα. Ο στόχος του εμβολιασμού έχει επιτευχθεί ως προς την προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν για μικρότερο χρονικό διάστημα. Η μείωση των αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου έχει πιθανότητα για νόσηση μεγαλύτερη. Η αύξηση των αντισωμάτων μετά την τρίτη δόση είναι ταχεία- απαιτούνται δύο με τρεις ημέρες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!