απίστευτες-καταγγελίες-και-αποκαλύψ-210806
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ | 04.07.2014 | 09:06

Απίστευτες καταγγελίες και αποκαλύψεις: Συνταξιούχοι ιατροί χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε χειρουργικές επεμβάσεις επ’ αμοιβή προχωρούν ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, χρησιμοποιώντας τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων, συνήθως κατά τις απογευματινές ώρες.

Σε πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αναδεικνύεται το Νοσοκομείο «Λαϊκό», καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έχει δεχθεί πάμπολλες καταγγελίες. Όλες αφορούν γιατρό ο οποίος παρότι έχει βγει στη σύνταξη συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του χειρουργού στο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες συναδέλφων του και άλλων εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο γιατρός μαζί με δύο εν ενεργεία αναισθησιολόγους και έναν εργαλειοδότη, έκαναν χειρουργική επέμβαση σε ασθενή στις 29 Μαρτίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο χειρουργείο δεν είχε εγγραφεί εξ αρχής στο πρόγραμμα των επεμβάσεων.

Στην επιστολή του προς τον διοικητή του «Λαϊκού» κ. Ιωάννη Πατσογιάννη, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει: «Περιήλθε σε γνώση μας πληροφορία ότι το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 διεξήχθη χειρουργική επέμβαση στο Γ.Ν.Α. “Λαϊκό” από ιατρούς, οι οποίοι δεν ανήκουν στην οργανική δύναμη του Νοσοκομείου. Η εν λόγω επέμβαση έλαβε χώρα σε συνεργασία με εν ενεργεία ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου σας. Παρακαλούμε όπως διερευνήσετε άμεσα την υπόθεση και προβείτε στις δέουσες ενέργειες ενημερώνοντας ταυτόχρονα την υπηρεσία μας».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου επιβεβαίωσε στην εφημερίδα το περιστατικό. Όπως ανέφερε ο κ. Πατσογιάννης, κάλεσε τον καθηγητή – διευθυντή της κλινικής ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν παρών στο χειρουργείο και ότι η ασθενής ήταν συγγενής του συνταξιούχου γιατρού. «Η ίδια είχε ζητήσει να παρευρίσκεται ο συγγενής της στο χειρουργείο», φέρεται να του είπε. Στην ερώτηση αν έκανε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, ο διοικητής του «Λαϊκού» Νοσοκομείου απάντησε αρνητικά. Συγκεκριμένα, είπε: «Γιατί να κάνω ΕΔΕ; Κάλεσα τον καθηγητή Ιατρικής, τον ρώτησα, μου απάντησε… Από την ώρα που είναι καθηγητής Ιατρικής, εμπιστεύομαι το λόγο του…».

Ανάλογες καταγγελίες υπάρχουν όμως και για το ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγίων Αναργύρων». Εκεί, ο συνταξιούχος – από τις αρχές του έτους – γιατρός ο οποίος κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου φορώντας άσπρη μπλούζα, είναι συνδικαλιστής και συνεχίζει να εργάζεται.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.