Πέμπτη
1
Ιούνιος
Back

Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών. Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης προσέγγισης στον εμβολιασμό που θα συμπεριλάβει και τα μικρότερα παιδιά, όταν το επιτρέψουν οι κλινικές μελέτες.

«Πολύ σημαντικό να εμβολιάσουμε τα παιδιά και τα μικρά. Υπάρχουν παιδιά που νοσούν βαριά», τόνισε ο Θεοκλής Ζαούτης, Πρόεδρος ΕΟΔΥ.

Ήδη η Pfizer, αναμένει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων για την έκτακτη χορήγηση του εμβολίου της σε παιδιά. Αν εγκριθεί θα ανοίξει ο δρόμος για τον εμβολιασμό των παιδιών και στην Ευρώπη.

Ο Αλμπέρτ Μπουρλά, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ότι είναι αποτελεσματικό κι ασφαλές για τα παιδιά από 5-11 ετών και περιμένουμε να το εγκρίνουν οι Αρχές».

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά αναφέρθηκε στο νέο αντιικό φάρμακο που θα προστεθεί σύντομα στη μάχη κατά του κορονοϊου: «Κάνουμε μελέτες για φάρμακο από το στόμα και το θετικό είναι ότι η θεραπεία θα γίνεται στο σπίτι. Είμαστε αισιόδοξοι».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!