Αυτές οι συνήθειες κιτρινίζουν τα δόντια μας

Μπορεί το κάπνισμα και ο καφές να είναι από τις προφανείς αιτίες που προκαλούν το κιτρίνισμα στα δόντια, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα μικρά πράγματα που κάνεις καθημερινά και το επηρεάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σ’αυτές τις συνήθειες συμπεριλαμβάνεται η υπερβολική χρήση του στοματικού διαλύματος, η υπερβολική κατανάλωση εσπεριδοειδών φρούτων και το γεγονός ότι βουρτσίζεις πολύ έντονα τα δόντια σου.

Και οι τρεις αυτές συνήθειες επηρεάζουν πραγματικά το σμάλτο των δοντιών, σύμφωνα με τον Harold Katz, DDS, ιδρυτή της κλινικής Breathing California. Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Αυτό που είναι απογοητευτικό, είναι ότι πολλά στοματικά διαλύματα του εμπορίου είναι πολύ όξινα και, όταν χρησιμοποιούνται με μεγάλη συχνότητα μπορεί να καταστρέψουν τον σμάλτο των δοντιών».

Το ίδιο ισχύει και για τα όξινα φρούτα και ροφήματα όπως τα πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες, ανανά, ξίδι, ανθρακούχα αναψυκτικά, αλλά και μερικές σάλτσες σαλάτας με βάση το ξύδι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να βγάλεις όλα αυτά τα φρούτα και αναψυκτικά από τη ζωή σου, αλλά σου συνιστάμε να πίνεις λίγο νερό μετά τη κατανάλωση τους», συμβουλεύει ο Katz.

Τέλος, το έντονο βούρτσισμα των δοντιών μπορεί επίσης να φθείρει το σμάλτο των δοντιών σου και αυτομάτως να τα κάνει πιο κίτρινα. Μπορεί να νιώθεις ότι όταν τα βουρτσίζεις περισσότερο, τα δόντια σου είναι πιο καθαρά, αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την υγιεινή τους.

ΥΓΕΙΑ, ΔΟΝΤΙΑ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!