Νότης Μηταράκης σε aftodioikis.gr: Εντός Ιουλίου 300 προσλήψεις & παράταση σε Κοινωφελή (βίντεο)

Εντός Ιουλίου πρόκειται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 300 συμβασιούχων με τριετή θητεία και δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη τρία χρόνια. Αυτό αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στο webtv της aftodioikisi.gr  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Παράλληλα ο υπουργός προαναγγέλλει ότι εντός Ιουλίου θα δοθεί παράταση για τους εργαζόμενους στα Hot Spot μέσω της Κοινωφελούς του ΟΑΕΔ: «Έχουμε υποβάλει αίτημα στον ΟΑΕΔ και να δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα που τώρα τρέχει και να συμπεριληφθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε επόμενα προγράμματα που θα υλοποιηθούν», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι η παράταση αυτή θα δοθεί εντός Ιουλίου.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών εντός της χώρας, ο υπουργός Μετανάστευσης υποστηρίζει ότι «έχουν μετακινηθεί 16.000 αιτούντες άσυλο από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2020», γεγονός που «μαζί με τις πολύ μειωμένες ροές έχει οδηγήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών και έχει οδηγήσει σε μια αλλαγή κλίματος».

Πάντως, ο κ. Μηταράκης δεν διστάζει να προβλέψει ότι «θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά μας, όσο περνάμε την κρίση του κορωνοϊού και καθώς μπαίνουμε σε εποχές που, ειδικά για τα θαλάσσια σύνορά μας, έχουν καλύτερες καιρικές συνθήκες», προσθέτοντας ότι ναι μεν  «θα έχουμε περισσότερες πιέσεις, θα παραμείνουμε παρόντες στα σύνορα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μείωση ροών που υπερβαίνει το 90% το τελευταίο τρίμηνο, θα διατηρηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο και στο υπόλοιπο το 2020 και στα χρόνια που θα έρθουν μετά».

Για τα ανταποδοτικά τέλη στους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες που δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες, υπενθυμίζει ότι δόθηκαν αναδρομικά από το 2019 και θα συνεχιστούν να δίνονται ανά άτομο που φιλοξενείται. Παράλληλα αποκαλύπτει ότι «οι περισσότεροι δήμαρχοι του λένε ότι αντί να υπάρχουν μεγάλες δομές είναι καλύτερο πρόσφυγες και μετανάστες να μένουν σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη» μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ενώ επαναλαμβάνει ότι «έχουμε βάλει στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να κλείσουμε 60 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα που λειτουργούν σε ξενοδοχεία, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές».

Τέλος για τον τι προτιμάει, ασφαλιστικό (σ.σ. έως τον περασμένο Ιανουάριο ήταν υφυπουργός Εργασίας) ή μεταναστευτικό, δηλώνει ότι «οι σπουδές του είναι οικονομικές αλλά στο υπουργείο Μετανάστευσης βρήκε μία πρόκληση που αφορά και τον τόπο μου την Χίο αλλά και τις αυξημένες ανάγκες της χώρας», ενώ για τον ανασχηματισμό τονίζει ότι είναι «χρήσιμο για μία κυβέρνηση να νιώθουμε όλοι ότι κρινόμαστε. Ο ανασχηματισμός θεωρητικά αφορά τους πάντες και είναι προνόμιο του πρωθυπουργού», καταλήγει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, HOT SPOT, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΙΟΥΛΙΟΣ, ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΣΤΙΣΜΟΣ, 300 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΡΟΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]