Λεβαντής: Αισιόδοξος για το ΧΥΤΥ στις Φοβόλες

Αποφασισμένος να αντιδράσει, έχοντας στο πλευρό τους κατοίκους, δηλώνει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, στην περίπτωση που δε δεχθεί η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ τη συμφωνία που έγινε επί Παπακωνσταντίνου για ΧΥΤΥ στις Φοβόλες. «Θα «ξυπνήσει» η Κερατέα», σημειώνει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.

Μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, και δηλώνει αισιόδοξος με το δεδομένο πως ο περιφερειάρχης Αττικής έχει πει πως η όποια χωματερή θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε δήμαρχε, γνωρίζετε την απόφαση της διυπουργικής απόφασης για τα σκουπίδια της Αττικής. Ποια η θέση σας;

Ναι, τη γνωρίζω: πως μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να δημοπρατηθούν τα έργα ΣΔΙΤ στην Αττική… Εγώ επειγόντως μέχρι και Τρίτη-Τετάρτη θα συναντηθώ με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη για το θέμα. Του στείλαμε σήμερα και ένα ενημερωτικό φάκελο.

Τι θα του πείτε;

Ξέρετε, επί Παπακωνσταντίνου, τόσο ο ίδιος όσο και η νομική του υπηρεσία είχε δεχθεί την πρότασή μας για τις Φοβόλες, και μάλιστα είχαν ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Δεν πρόλαβε, όμως. Αυτό θα συζητήσουμε. Να δούμε πώς θα πάει το πράμα.

Και εάν δε δεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός;

Τότε θα κατεβάσουμε τα ρολά και θα είμαστε από την πρώτη ημέρα στους δρόμους. Έχουμε εμπειρία πλέον και ξέρουμε πως θα κινηθούμε. Θα «ξυπνήσει» και πάλι η Κερατέα.

Εάν δε δεχθούμε τη συμφωνία που έχουμε κάνει ήδη με το ΕΠΠΕΡΑΑ και με Παπακωνσταντίνου, εμείς θα αντιδράσουμε άμεσα. Θα αρχίσει από την πρώτη ημέρα το «πανηγύρι».

Πιστεύετε ότι θα γίνει;

Ναι. Άλλωστε και ο περιφερειάρχης Αττικής το έχει πει: σε κάθε περίπτωση, χωματερές θα γίνουν όπου γίνουν σε συμφωνία με την τοπική κοινωνία.

 

Σχετικές αναρτήσεις:
Ικανοποίηση Σγουρού για την απόφαση της διυπουργικής για σκουπίδια Αττικής
«Μόνιμος Μηχανισμός παρακολούθησης» για τα σκουπίδια της χώρας
ΕΔΣΝΑ: Εγκρίθηκε η υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής μέσω ΣΔΙΤ
ΧΥΤΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: ΛΕΕΙ «ΝΑΙ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΦΟΒΟΛΕΣ
Λεβαντής: Οριστικά εκτός ΠΕΣΔΑ Αττικής η Κερατέα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!