Φώτης Ιορδανίδης: Έτσι εξυγιάναμε τα οικονομικά της ΔΕΥΑ Εορδαίας

Για τα στόχους του, τα έργα που είναι προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μιλάει σε συνέντευξή του στην aftodiokisi.gr o πρόεδρος της ΔΕΥΑ Εορδαίας, Φώτης Ιορδανίδης.

Δείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως πρόεδρος της ΔΕΥΑ Εορδαίας;

«Ο πρώτος στόχος μας στη ΔΕΥΑ Εορδαίας ήταν από την αρχή  να εξυγιάνουμε τα οικονομικά της επιχείρησης καθώς υπήρχαν πολλά χρέη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΔΕΥΑ Εορδαίας ήταν μέσα στις 8 υπερχρεωμένες ΔΕΥΑ της Ελλάδας. Πλέον μέσω της ρύθμισης των δανείων ανταποκρινόμαστε άμεσα στις υποχρεώσεις μας κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από τον ισολογισμό του 2015 ο οποίος για πρώτη φορά ήταν θετικός. Επίσης μέσω διακανονισμών εξοφλήθηκε το χρέος που είχαμε στη ΔΕΗ εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 15% που μας δόθηκε.

Ο δεύτερος στόχος είναι η οργάνωση της υπηρεσίας. Η χωρική επέκταση του δήμου δημιούργησε πολλά προβλήματα στη ΔΕΥΑ καθώς αναλάβαμε δίκτυα και δεξαμενές που δεν είχαν συντηρηθεί. Με αρκετή δουλειά από τους εργαζόμενους καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τέσσερις κοινότητες είχαν πρόβλημα ύδρευσης τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά με γεωτρήσεις και καλλιέργεια πηγών αντιμετωπίστηκε.

Προχωράτε σε υλοποίηση έργων ως ΔΕΥΑ Εορδαίας; 

Στόχος της ΔΕΥΑ Εορδαίας είναι η υλοποίηση έργων. Σε συνδυασμό με έργα που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει μέσω ΕΣΠΑ, θα υποβάλλουμε προτάσεις στο νέο ΕΣΠΑ που αφορούν το διυλιστήριο της πόλης. Άλλα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη περίοδο είναι η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού προκειμένου να είναι έτοιμος να δεχτεί τα λύματα ολόκληρης της περιοχής καθώς και η συντήρηση, ανάδειξη και μετατροπή σε μουσείο ενός υδραγωγείου που χρονολογείται από το 1930.

Με ποιον τρόπο εξυπηρετείτε τους καταναλωτές; 

Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι η ενημέρωση και η εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε ένα δεύτερο ταμείο στην πόλη όπου οι καταναλωτές πληρώνουν μέσω τραπεζών ενώ ολοκληρώνεται παράλληλα και μια εφαρμογή για τα κινητά όπου ο κάθε πολίτης θα βλέπει το λογαριασμό του και μπορεί να δηλώνει πιθανές βλάβες.

Προχωρήσατε σε μείωση τελών όπως έχουν κάνει και άλλες ΔΕΥΑ;

Βεβαίως. Έγινε μείωση των τελών ύδρευσης στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ενώ υλοποιούνται περιβαλλοντικά προγράμματα για εξοικονόμηση νερού σε συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ποια είναι τα προβλήματα που περιμένετε να λύσει η Πολιτεία; 

Λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση και την απαγόρευση των προσλήψεων καλό θα ήταν να γίνει εξαίρεση των ΔΕΥΑ που έχουν επεκταθεί χωρικά. Επίσης η ΔΕΗ θα ήταν καλό να δημιουργήσει ένα ειδικό τιμολόγιο προς τις ΔΕΥΑ καθώς το βάθος άντλησης του νερού γίνεται μεγαλύτερο, Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο για την Πτολεμαΐδα πληρώνουμε 45.000 ευρώ το μήνα.»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΦΩΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!