Αδήλωτα τετραγωνικά -Παράταση: Τρία (αμείλικτα) ερωτήματα προς Θεοδωρικάκο, που ταλαιπωρεί τους πολίτες

«Mεγάλη επιτυχία της ρύθμισης για τα αδήλωτα τ.μ. – Δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Όμως, το υπουργείο του το είχε προλάβει, (ποιος άλλος;), ο υπουργός του Τάκης Θεοδωρικάκος, που, κατά τη συνήθη πρακτική του, είχε ανακοινώσει την παράταση σε τηλεοπτική του συνέντευξη με την ίδια ευκολία που τις προηγούμενες ημέρες σε πλήθος εμφανίσεων του στα ΜΜΕ (Δείτε: ΕΔΩΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ) υποστήριζε με σθένος ότι δεν πρόκειται να δοθεί, επιτιθέμενος μάλιστα, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιχειρηματολογούσαν για το αντίθετο.

Ας δούμε όμως τους λόγους που το ΥΠΕΣ επικαλείται για να υποστηρίξει την παράταση. Είναι τρεις:

-Η ροή των δηλώσεων που τις τελευταίες μέρες αποδεικνύει ότι η έκταση του προβλήματος τελικά είναι τεράστια.

-Η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε για πολλούς μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει δημιουργήσει δυσκολίες σε πολλούς πολίτες, ιδιαίτερα μεγαλύτερης ηλικίας και όχι εξοικειωμένους με το διαδίκτυο, να ολοκληρώσουν αυτές τις δηλώσεις.

-Η σύγχυση από ανακρίβειες που έχουν αναφερθεί στο δημόσιο διάλογο σε σχέση με άλλες εξελισσόμενες διαδικασίες, όπως η δήλωση αυθαιρέτων.

Οι παλιοί λόγοι που έγιναν…νέοι & τα τρία (αμείλικτα) ερωτήματα

Πρόκειται, προφανώς, για λόγους που δεν προέκυψαν σήμερα αλλά στο ΥΠΕΣ τους γνώριζαν εδώ και είτε αρκετές ημέρες (ροή δηλώσεων και… ανακρίβειες) είτε αρκετούς μήνες (δυσκολίες ηλικιωμένων).

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα είναι:

-Τότε γιατί επέλεξαν να ανακοινώσουν την παράταση μόλις μία μέρα πριν την λήξη της προθεσμίας, ταλαιπωρώντας χιλιάδες πολίτες που αγωνιούσαν;

-Γιατί έπαιξαν με τον πόνο και την αγωνία τους, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων, εν μέσω, μάλιστα, κορωνοϊόυ;

-Γιατί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος διερρήγνυε μέχρι την τελευταία στιγμή τα ιμάτιά του, επιτιθέμενος, μάλιστα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και θέτοντας το ερώτημα στον εαυτό του:  αν «υπάρχει κάποιος πολίτης που γνωρίζει ότι θα γλιτώσει 300, 400, 500, 1.000 ευρώ αν κάνει 5 λεπτά αυτή τη διαδικασία στον υπολογιστή του μέχρι τις 31η Αυγούστου, και δεν θα το κάνει;».

Το οποίο και, τελικώς, απάντησε σήμερα μόνος του, διαψεύδοντας τον εαυτό του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, PROTEINOMENA, ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΣΗ, ΤΡΙΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!