«Πρώτο ένσημο»: «Ψίχουλα» Μητσοτάκη για νεοδιορισθέντες -Τι διευκρίνισε ο Σταϊκούρας

«Πρώτο ένσημο»: «Ψίχουλα» Μητσοτάκη για νεοδιορισθέντες -Τι διευκρίνισε ο Σταϊκούρας

Ασπιρίνη για την ανεργία των νέων χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς αλλά και νέοι, με μηνύματά τους στην aftodioikisi.gr την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην 85η ΔΕΘ με την ονομασία «πρώτο ένσημο».

Κι αυτό γιατί, όπως επιβεβαίωσε και υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα τόσο για τον εργοδότη όσο και για το νέο εργαζόμενο για μόλις ένα εξάμηνο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας, τα όσα είχε πει στην ομιλία του το περασμένο Σάββατο το βράδυ από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε δώσει την εντύπωση ότι μιλάμε για μισθό νέο προσλαμβανόμενου 1.2000 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, τόνισε ότι μιλάμε για 100 ευρώ το μήνα:  «Για το 2022 όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν «προπληρωμένο χρόνο εργασίας» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση.

«Ψίχουλα» για εργαζόμενους, εργοδότες

Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος – επιπλέον του μισθού του – ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού», πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Δηλαδή, στην ουσία η κυβέρνηση αυξάνει τον μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων νέων από 560 σε 660 ευρώ. Ενώ για τους εργοδότες που με προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουν μείωση του κόστους εργαζόμενου τουλάχιστον 50%, η μείωση σε αυτή την περίπτωση περιορίζεται σε 100 ευρώ!!!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, το δημοσιονομικό κόστος θα ανέλθει σε 28 εκατ. ευρώ για το 2021 και 14 εκατ. ευρώ για το 2022, δηλαδή, συνολικά, 42 εκατ. Ευρώ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το μέτρο αναμένεται να καλύψει 35.000 νέους (42.000/1.200).

Αχτσιόγλου: «Κοροϊδία»

Μιλώντας στο real fm η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την εξαγγελία Μητσοτάκη «κοροϊδία»

«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, απ’ αυτά που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, με επιδότηση για 6 μήνες 100 ευρώ στην επιχείρηση και 100 ευρώ στον εργαζόμενο. Αυτό είναι όλο κι όλο και το παρουσίασε ως φοβερή παρέμβαση. Μάλιστα έκανε την κουτοπονηριά να πει 1200 ευρώ για να νομίζει ο πολίτης ότι τόσος θα είναι μηνιαίως ο μισθός. Είναι ντροπή και εξαπάτηση ο κ. Μητσοτάκης να εξαγγέλλει αυτό το πρόγραμμα ως πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα, τη στιγμή που έχει θεσπίσει τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση ουσιαστικά του 8ώρου», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

ΚΙΝΑΛ: Οι υπουργοί… διόρθωσαν τον πρωθυπουργό

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

Ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη εξήγγειλε 6μηνο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας λέγοντας ότι ισχύει επιδότηση 1200 ευρώ για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο (600 για τον εργαζόμενο – 600 για τον εργοδότη)

Σήμερα οι Υπουργοί του «διευκρίνισαν» ότι η επιδότηση κατά μήνα είναι 100 ευρώ για τον καθένα (εργαζόμενο – εργοδότη).

Πριν… διορθώσουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί του και πέντε ημέρες πριν (7/9/21) ο ΟΑΕΔ είχε εξαγγείλει πρόγραμμα επιδότησης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με 550 € το μήνα για 6ωρη απασχόληση.

Δηλαδή με πολύ μεγαλύτερη επιδότηση από το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη.

Είναι προφανές το ευκαιριακό και πρόχειρο των εξαγγελιών υπό πανικό που κάνει το Μαξίμου. Οι νέοι προσγειώθηκαν στην σκληρή πραγματικότητα της απουσίας ευκαιριών, μιας οικονομίας χωρίς προοπτικές, μιας συντηρητικής κυβέρνησης που δεν επιτρέπει τα όνειρα και την αισιοδοξία στη νέα γενιά.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, ΨΙΧΟΥΛΑ, ΠΡΩΤΟ ΕΝΣΗΜΟ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]