Ποιες προσλήψεις περιμένει το Δημόσιο το 2017

Συνολικά 9.810 συνταξιοδοτήσεις / αποχωρήσεις υπαλλήλων καταγράφηκαν στο Δημόσιο στη διάρκεια του 2016, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων, αριθμό από τον οποίο μπορούν να υπολογιστούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η αναλογία προσλήψεων – αποχωρήσεων για το 2017 έχει «κλειδώσει» στο 1 προς 4, κάτι που σημαίνει ότι οι προσθήκες νέου προσωπικού ανέρχονται στους περίπου 2.450 νέους εργαζόμενους.

Είναι βέβαια γνωστό ότι από τους περιορισμούς εξαιρούνται προσλήψεις σε συμμόρφωση δικαστικών αποφάσεων. Το μεγαλύτερο μέρος τέτοιων εκκρεμμών υποθέσεων έχει αποκατασταθεί και παραμένει ένας μικρός αριθμός που αναμένεται να δικαιωθεί στις δικαστικές αίθουσες και να επιστρέψει στην εργασίας.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι για τις νέες προσλήψεις, το βάρος θα δοθεί σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως Παιδεία και Υγεία. Ακόμη, για τους δύο αυτούς τομείας, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να συμφωνηθεί με τους δανειστές η πρόβλεψη για πρόσθετες προσλήψεις, όπου διαπιστωθούν ειδικές ανάγκες.

Ωστόσο έμφαση θα δοθεί και στην στελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Δείτε αναλυτικότερα τα στοιχεία των αποχωρήσεων στη διάρκεια του 12μηνου του 2016:

apoxwriseis 2-16 synoliko

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΜΗΤΡΩΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!