Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Το συντονισμό και την υλοποίηση μιας νέας δράσης για την απασχόληση ανέργων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ανέλαβε και προωθεί το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών «ΕΡΓΑΝΗ» σε συνεργασία με την αναπτυξιακή σύμπραξη ΣΥΝ-ΤΟΠΟΣ.

Πρόκειται για το έργο «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ», το οποίο απευθύνεται σε 180 άνεργους και άνεργες κατοίκους ή και δημότες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Οι ωφελούμενοι θα υποστηριχθούν ολοκληρωμένα μέσα από δράσεις πληροφόρησης, συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και κατάρτισης, ώστε να διευρύνουν τις γνώσεις τους προκειμένου να ιδρύσουν επιχείρηση ή κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, να προσληφθούν σε επιχειρήσεις ή να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ενώ επιπλέον μπορούν να ενταχθούν σε:

• Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για ανέργους, υποψήφια στελέχη επιχειρήσεων εστίασης ή τουρισμού και για υποψήφια στελέχη κοινωνικών επιχειρήσεων.

• Εξειδικευμένες επιμορφώσεις για τη δημιουργία επιχείρησης.

• Εξειδικευμένες επιμορφώσεις για τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων.

• Επιμόρφωση ωφελουμένων για την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων. Απευθύνεται ιδιαίτερα σε νέους επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών και υλοποιείται από το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ.

• Επιμορφώσεις ωφελουμένων που αφορούν Ενεργειακά θέματα-Πράσινη ανάπτυξη. Απευθύνεται κυρίως σε νέους επιστήμονες απόφοιτους πολυτεχνικών ή σχετικών σχολών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 10 Δεκεμβρίου 2013.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ:

► Κέντρο «Εργάνη» (Καραβαγγέλη 1, Συκιές) – Τηλ.: 2310.621 166 & [email protected]

► Συμβουλευτικοί Σταθμοί δήμου Νεάπολης-Συκεών: ♦ Σ.Σ. Νεάπολης – 2310.671100 (εσωτ. 199) ♦ Σ.Σ. Συκεών – 2313.313154, 2313.313151 ♦ Πεύκων – 2313.502226 ♦ Σ.Σ. Αγίου Παύλου – 2313.300206

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΝΗ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!