Καταγγελία-Συμβασιούχοι-3Κ/2018: «Καπέλο» ΥΠΕΣ στο ΑΣΕΠ -Γι’ αυτό δεν δόθηκε παράταση

Σε σοβαρή καταγγελία για παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ προκειμένου να μην δοθεί παράταση στους υποψήφιους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ προχωρούν μέσω της aftodioikisi.gr συμβασιούχοι των δήμων. Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έχει την υπογραφή: «Ομάδα αγανακτισμένων συμβασιούχων», οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι μετά από έρευνα τους στο ΑΣΕΠ ανακάλυψαν ότι υπήρξε παρέμβαση άνωθεν για να μην δοθεί παράταση την περασμένη Παρασκευή για την 3Κ/2018: «Ψάξαμε πολύ, μιλήσαμε με πολλούς στο ΑΣΕΠ και το ανακαλύψαμε μέσα από μισόλογα και κρυμμένες κουβέντες. Αυτό που μεσολάβησε ήταν παρέμβαση από το υπουργείο Εσωτερικών που βιάζεται να βγουν γρήγορα τα αποτελέσματα για να σταματήσει τους αγώνες μας, ιδιαίτερα μετά την στήριξη της ΚΕΔΕ σε αυτούς. Εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι μας τρέμουν. Τρέμουν την οργή μας μετά την κοροϊδία τόσων χρόνων με πρώτο απ’ όλους το σημερινό υπουργό Σκουρλέτη που μας διαβεβαίωνε ότι «κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του». Γι’ αυτό θέλουν να κλείσουν «εδώ και τώρα το θέμα», νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μας κλείσουν και το στόμα. Όμως, να το ξέρουν, να τους το πείτε κι εσείς που μας στηρίζετε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Θα είμαστε πάντα εδώ, θα είμαστε πάντα, όπως την Τρίτη, μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών για να θυμίζουμε στον Σκουρλέτη ότι μας κορόιδεψε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του μετά την καταγγελία, ο κ. Σκουρλέτης όχι μόνο δεν την διέψευσε αλλα στην ουσία έδωσε «οδηγία» στο ΑΣΕΠ για έκδοση των αποτελεσμάτων εντός της εβδομάδας, επιβεβαιώνοντας την πρεμούρα του ΥΠΕΣ να κλείσει το συντομότερο η 3Κ/2018.

Αναλυτικά η επιστολή των συμβασιούχων:

Αγαπητή Αυτοδιοίκηση,

Πρώτα απ’ όλα σε ευχαριστούμε για την συμπαράσταση όλο αυτό το καιρό στον αγώνα μας για να μην μας πετάξουν στο δρόμο. Δυστυχώς, αν και αυτό δεν έχει επιτευχθεί, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Η προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ στην ουσία μας οδηγεί στην ανεργία αλλά το πιο εξοργιστικό είναι ότι πολλοί από εμάς δεν κατάφεραν καν να υποβάλουν αίτηση καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ΑΣΕΠ που την Πέμπτη όταν η ιστοσελίδα είχε πέσει άφηναν να εννοηθεί ότι θα δοθεί παράταση, τελικώς έκλεισαν άρον-άρον την προκήρυξη για τους ΥΕ, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς που προσπαθούσαμε μέχρι τελευταία στιγμή να οριστικοποιήσουμε τις αιτήσεις μας, να μην καταφέρουμε να τις υποβάλουμε ποτέ.

Και το ερώτημα είναι, πώς είναι δυνατόν να δίνεται παράταση για τους υποψήφιους ΔΕ που ήταν πολύ λιγότεροι από εμάς τους ΥΕ και να μην δίνεται για εμάς. Πώς είναι δυνατόν η απάντηση από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΑΣΕΠ την Παρασκευή να είναι «να την κάνατε νωρίτερα», όταν την αμέσως προηγούμενη ημέρα οι ίδιοι άφηναν να εννοηθεί ότι θα δοθεί παράταση έως τη Δευτέρα «όπως έγινε και με τους ΔΕ»; Τι άλλαξε; Ή καλύτερα: Τι μεσολάβησε;

Ψάξαμε πολύ, μιλήσαμε με πολλούς στο ΑΣΕΠ και το ανακαλύψαμε μέσα από μισόλογα και κρυμμένες κουβέντες. Αυτό που μεσολάβησε ήταν παρέμβαση από το υπουργείο Εσωτερικών που βιάζεται να βγουν γρήγορα τα αποτελέσματα για να σταματήσει τους αγώνες μας, ιδιαίτερα μετά την στήριξη της ΚΕΔΕ σε αυτούς. Εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι μας τρέμουν. Τρέμουν την οργή μας μετά την κοροϊδία τόσων χρόνων με πρώτο απ’ όλους το σημερινό υπουργό Σκουρλέτη που μας διαβεβαίωνε ότι «κανείς δεν θα χάσει την δουλειά του». Γι’ αυτό θέλουν να κλείσουν «εδώ και τώρα το θέμα», νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μας κλείσουν και το στόμα. Όμως, να το ξέρουν, να τους το πείτε κι εσείς που μας στηρίζετε ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Θα είμαστε πάντα εδώ, θα είμαστε πάντα, όπως την Τρίτη, μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών για να θυμίζουμε στον Σκουρλέτη ότι μας κορόιδεψε».

Ομάδα αγανακτισμένων συμβασιούχων

Κι άλλες καταγγελίες

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα και με άλλες καταγγελίες που έχουν φτάσει στην aftodioikisi.gr, ήταν αρκετοί εκείνοι οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν τελικά να υποβάλλουν αίτηση, καθώς τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ σε πολλά χρονικά διαστήματα αργούσε πολύ να φορτώσει.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία, η οποία συνοδεύεται και από σχετική φωτο, σύμφωνα με την οποία την Πέμπτη το απόγευμα στις 18.44 «κόλλησε κ βυθίστηκε πάλι η σελίδα με 3κ.2018», αλλά και το απεγνωσμένο μήνυμα έτερων αναγνωστών την Παρασκευή το μεσημέρι:  «Καλησπέρα, Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση για την 3κ/2018 κατηγορία ΥΕ. Όλοι όσοι προσπαθήσαμε να οριστικοποιήσουμε την αίτηση μας και αυτό δεν κατέστει δυνατόν λόγω κωλύματος του συστήματος τι θα γίνει; Ευχαριστώ».

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΣΕΠ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΥΠΕΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2018


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!