«Πράσινο φως» από το ΣτΕ σε 15.000 κατ' εξαίρεση προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων στην προεκλογική περίοδο (αναλυτικά) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
28
Σεπτέμβριος
Back

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ σε 15.000 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις και ανανεώσεις συμβάσεων στην προεκλογική περίοδο (αναλυτικά)

Την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη κατά την προεκλογική περίοδο και ανανέωση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7.030 ατόμων που είχε ζητήσει το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν στους ΟΤΑ α΄ βαθμού  (Δήμους) και συγκεκριμένα σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

Παράλληλα, εγκρίθηκε δεύτερο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 32  ατόμων στην κεντρική και  τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης  υποδοχής (μεταναστών), για την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για  το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και την μετάταξη ενός ατόμου.

Σημειώνεται, ότι η Λέσβος ζητεί επείγουσες προσλήψεις καθώς βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών».

Μάλιστα, ο προεδρεύων του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου συγκρότησε και δεύτερη επιτροπή για να εξετάζει τις αιτήσεις των προσλήψεων, λόγω του μεγάλου όγκου τους.

Αιτήσεις υπ. Υγείας

Δεκτό έγινε και το αίτημα του Υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων  με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές,  αλλά  και για την πρόσληψη  αγροτικών γιατρών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η  πρόσληψη   άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών.

Οι γιατροί θα τοποθετηθούν κατά κανόνα σε μονάδες εντατικής  θεραπείας και αυξημένης φροντίδας διαφόρων νοσοκομείων.

Υπ. Παιδείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέτρεψε την έκδοση υπουργικής απόφασης για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα  στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενώ άναψε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) μας στο εξωτερικό.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Συμβούλιο, ακόμη,  επέτρεψε

την πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.

την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 51 ατόμων  για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!