χρυσοχοΐδης-έρχονται-άμεσα-3-000-προσλήψ-1265011
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 15.11.2023 | 12:51

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται άμεσα 3.000 προσλήψεις στην Υγεία

Άμεσα 3.οοο προσλήψεις στην Υγεία προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σήμερα το Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να διαπιστώσει την αποκατάσταση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις επικείμενες προσλήψεις.

«Προκηρύσσουμε άμεσα όπως υποσχέθηκα με fast track διαδικασίες, μια διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μια σειρά άλλων θέσεων εδώ στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Ταυτόχρονα, ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, άμεσα να  μου στείλουν προτάσεις, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις και να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν ή όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου. Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό όπου περιμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και προβλέπουμε πανελλαδικά, περίπου 3.000 εκ των οποίων ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Επειδή στην πολιτική αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφαση μας είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του Νοσοκομείου, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του. Ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα, τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ για να καλύψουμε και θέσεις, οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες και εδώ στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας».

Σχετικά με το αν θα επισκεφθεί και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «θα επισκεφθώ και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να δούμε κι εκεί τα προβλήματα. Θα πηγαίνουμε συνεχώς σε όλα τα νοσοκομεία παντού, προκειμένου να λύνουμε τα προβλήματα επιτόπου. Γι’ αυτό και συνεχίζω την επίσκεψή μου στην Κρήτη στο Νοσοκομείο της Σητείας. Στέλνω ένα μήνυμα, από εδώ το Ηράκλειο, στη Σητεία. Η απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο είναι πολύ μακριά και είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να έχει πλήρη λειτουργία».