ΑΣΕΠ -Γραπτός διαγωνισμός: Δεν είναι διαδικασία πρόσληψης -Ανακοινώνονται τα σημεία των εξετάσεων - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
18
Μάρτιος
Back
2K/2019

ΑΣΕΠ -Γραπτός διαγωνισμός: Δεν είναι διαδικασία πρόσληψης -Ανακοινώνονται τα σημεία των εξετάσεων

Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει που θα δώσουν εξετάσεις οι 108.229 υποψήφιοι για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό (προκήρυξη  2Γ/2022), ανέφερε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Θάνος Παπαϊωάννου. 

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ μίλησε στην κρατική τηλεόραση για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023. 

Ταυτόχρονα και σε αναμονή της ανακοίνωσης από τον πρωθυπουργό της ημερομηνίας των Εθνικών εκλογών, ο κ. Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στο το εάν θα επηρεαστεί ο διαγωνισμός από την εκλογική διαδικασία. «Αν αληθεύει το 9 Απριλίου (πιθανή ημερομηνία) δε θα μας πιάσει. Είναι στο όριο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ και πρόσθεσε: «Πώς οι υπηρεσίες δουλεύουν νυχθημερόν για να προετοιμάσουν τις λεπτομέρειες του γραπτού διαγωνισμού». Σημειώνουμε ότι η aftodioikisi.gr, έχει αποκαλύψει ότι στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού να στηθούν κάλπες τον Απρίλιο, είναι να ανακοινώσει την προκήρυξη τους, στις 6 ή 7 Μαρτίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Πάντως ο κ. Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας την συγκεκριμένη συνθήκη, σημείωσε: «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το ΑΣΕΠ απαγορεύεται να κάνει διαδικασίες προσλήψεων όταν διαλύεται η Βουλή. Είναι απαρχαιωμένη αυτή η νοοτροπία και ελπίζω κάποτε τα κόμματα να συμφωνήσουν να καταργηθεί». 
Πρόκειται για διαγωνισμό κατάταξης, όχι πρόσληψης

«Ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι διαγωνισμός πρόσληψης αλλά διαγωνισμός κατάταξης», είπε στις «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του οργανισμού διευκρινίζοντας ότι ένα 55% που θα περάσει τη βάση θα καταταγεί στις ειδικότητες που έχουν δηλώσει.

«Για τα επόμενα δύο χρόνια, όταν προκηρύσσονται θέσεις γι’ αυτές τις κλαδο- ειδικότητες θα μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα. Με τον βαθμό του διαγωνισμού, συν κάποιες προσαυξήσεις μεταπτυχιακών, διδακτορικών και επαγγελματικής εμπειρίας θα βγαίνει μια βαθμολογία», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, «οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι για το γενικό κλάδο διοικητικού οικονομικού που είναι αν θέλετε και το 60 – 70% των εργαζομένων στο Δημόσιο. Από κει και πέρα υπάρχουν πληροφορικοί, υπάρχουν νομικοί, υπάρχουν πολλές επιμέρους κλάδοι ειδικότητες».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!