Δευτέρα
29
Μάι
Back
Δημόσιο: Σχέδιο για απολύσεις ώστε να εκτονωθεί το έγκλημα των Τεμπών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΣΕΠ: Έως & 20% οι μόνιμες θέσεις που δεν καλύπτονται

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο,  σημαντικό τμήμα των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ να μην παρουσιάζονται στις θέσεις τους. Ειδικότερα μετά το 2015, οπότε και άνοιξαν δειλά-δειλά οι προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο, με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, υπάρχουν διαγωνισμοί που σχεδόν 1 στους 5 επιτυχόντες (ποσοστό 20%) δεν ανέλαβε ποτέ υπηρεσία!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Προκηρύξεις 3Κ/2014 για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και 4Κ/2015 και 5Κ/2015 για τα νοσοκομεία

Στελέχη του ΑΣΕΠ εξηγούν στην aftodioikisi.gr, ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι συνηθίζουν να υποβάλουν αιτήσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι επιτυχόντες σε περισσότερες από μία προκηρύξεις. Έτσι καλούνται να επιλέξουν μία από τις θέσεις και οι υπόλοιπες, εκ των πραγμάτων, να παραμένουν κενές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί, πλέον, βραχνά για το ΑΣΕΠ, καθώς, εφόσον ο φορέας έχει κενές θέσεις, τα στελέχη του καλούνται, μέσα στο μεγάλο φόρτο εργασίας ειδικά του τελευταίου διαστήματος, να προχωρήσουν στις διαδικασίες αναπληρώσεων των συγκεκριμένων διαγωνισμών.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ουσιαστικός έλεγχος σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις, ώστε να επιλεγούν οι επιτυχόντες που θα καλύψουν τις κενές θέσεις.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!