6.317 επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών εξήγγειλε ο Ν. Φίλης

Την πρόσληψη επιπλέον 5.294 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 1.023 εκπαιδευτικών ειδικής διδασκαλίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με γνώμονα την αντιμετώπιση των σχολικών κενών.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε, μάλιστα, ότι εφέτος θα προσληφθούν 3.905 περισσότεροι αναπληρωτές καθηγητές (αύξηση 21,94% σε σύγκριση με την περσινή χρονιά) και επισήμανε ότι το σύνολο των προσλήψεων θα φτάσει σε 22.394 αφού έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 16.000 προσλήψεις. «Αυτό είναι δείγμα πως η παιδεία, όπως και η υγεία και η δημόσια διοίκηση είναι προτεραιότητα», τόνισε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέση.

Ο κ. Φίλης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού μαθητών στις σχολικές αίθουσες. «Μόνο το 5% των τμημάτων υπερβαίνει το όριο των 25 μαθητών ανά τάξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας και έκανε λόγο για «άθλο».

Ωστόσο παραδέχτηκε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ειδικής αγωγής. «Η εικόνα της ειδικής αγωγής δεν περιποιεί τιμή» αναγνώρισε και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Παιδείας θα δείξει το αναγκαίο ενδιαφέρον για τη βελτίωση της λειτουργίας των ειδικών σχολείων.

Πηγή: news247.gr

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!