Το πρώτο Ναυτιλιακό Μουσείο της Ελλάδας στα Καρδάμυλα της Χίου

Στα Καρδάμυλα της Χίου θα δημιουργηθεί το πρώτο Ναυτιλιακό Μουσείο της Ελλάδας, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η μελέτη κατασκευής του μουσείου χρηματοδοτήθηκε από τον δήμο Χίου και τον σύλλογο «Καρδαμύλια Ναυτοσύνη», ενώ ο δήμος διεκδικεί την ένταξή του για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.

Το Ναυτιλιακό Μουσείο θα στεγαστεί σε δύο εφαπτόμενα κτήρια, το ιστορικό δημοτικό σχολείο «Καρράδειο» και τον πρώην νηπιακό σταθμό. Η επανάχρηση των κτηρίων σε μουσειακό χώρο 900 τετραγωνικών μέτρων στοχεύει να τα εντάξει ξανά στη ζωή του οικισμού των Καρδαμύλων.

Ο εκθεσιακός χώρος θα περιλαμβάνει πέντε οριζόντιες θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά στα πλοία και τα ταξίδια, η δεύτερη στα φορτία, η τρίτη στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, η τέταρτη στην κοινωνία και την οικογένεια και η πέμπτη στην καρδαμυλίτικη σύγχρονη ναυτιλία.
Τα εκθέματα θα συμπληρώνονται από ψηφιακό υλικό, αλλά και προφορικές μαρτυρίες, τις οποίες θα συμπληρώνει το κοινό με τις δικές του μνήμες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΧΙΟΣ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!