Στο Golden Hall η Σίφνος

Με μεγάλη  επιτυχία και προσέλευση Σιφνιών, φίλων της Σίφνου αλλά και επισκεπτών του Εμπορικού Κέντρου Golden Hall, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 29 Μαρτίου τα εγκαίνια της παρουσίασης της Σίφνου .

Την εκδήλωση εγκαινίων προλόγισε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Golden Hall κα Γρίβα.  Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Σίφνου  Ανδρέας Μπαμπούνης αναφέρθηκε στο πώς προέκυψε αυτή η πρωτοποριακή ιδέα και «ξενάγησε» τους παρευρισκόμενους στους εκθεσιακούς χώρους της Σίφνου.

Χαιρετισμούς απεύθυναν  ο ακαδημαϊκός ζωγράφος και επίτιμος δημότης Σίφνου κ. Παναγιώτης Τέτσης, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και η κ. Μαρίνα Βερνίκου. Τέλος, ο Δήμαρχος ανέγνωσε εγκάρδιο συγχαρητήριο μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου – Σίφνου Δωροθέου Β΄ καθώς και το χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου  Γιώργου Πατούλη. Την εκδήλωση τίμησε μεταξύ των άλλων με την παρουσία του ο καθηγητής κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, επίτιμος δημότης Σίφνου.

Υπό την ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα του Σιφνιού αρχιμάγειρα κ. Κώστα Βασάλου, προσκλήθηκε να συνδράμει στην εκδήλωση ο σεφ κ. Γιώργος Τσελεμεντές.

Ο κ. Γιώργος Τσελεμεντές ετοίμασε και προσέφερε αφιλοκερδώς στους παρευρισκόμενους σιφναίικα εδέσματα, με πολλές από τις πρώτες ύλες να έχουν σταλεί από τον Αγροτικό Σύλλογο Σίφνου και Σιφνιούς παραγωγούς.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου, το οποίο χρηματοδότησε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Σίφνου, τους πολλούς επισκέπτες υποδέχτηκαν Σιφνιοί εθελοντές παρέχοντας πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό για το νησί και καθοδηγώντας τους στην περιήγησή τους στους εκθεσιακούς χώρους της Σίφνου.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η επί τόπου δημιουργία πήλινων στον τροχό, από το Σιφνιό αγγειοπλάστη Γιάννη Ναρλή.

Πέρα από τις δράσεις και τα εκθέματα του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Μουσείου Μπενάκη, της Μαρίνας Βερνίκου και τον πίνακα ζωγραφικής του κ. Παναγιώτη Τέτση, πολύ θετικά σχόλια απέσπασαν το πρόγραμμα Μονοπάτια Πολιτισμού, που εκπονήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού(ΕΛΛΕΤ) με τη συνεργασία του Δήμου Σίφνου, η παραδοσιακή  γυναικεία φορεσιά του Πολιτιστικού Συλλόγου, η χειροποίητη ανάγλυφη μικρογραφία από  μπρούτζο και πέτρα της Πολιούχου του νησιού μας, Παναγίας Χρυσοπηγής, έργο  του Νίκου Πυρένη και οι εικόνες που κατασκευάστηκαν με την τεχνική της εγκαυστικής στο Μοναστήρι των Φυρογίων από τη Χρύσα Φραζεσκάρου και τον ιεροδιάκονο Αγαθάγγελο Γιανναράκη.

Επίσης, το ενδιαφέρον κέντρισαν οι τιμητικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει το νησί μας: το βραβείο EUROPA NOSTRA 2012 για την Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, το βραβείο της Σίφνου από τον Ελβετικό Οργανισμό Τουρισμού, το 2007,  ως νησιού της ποίησης και του πολιτισμού και η διάκριση της Σίφνου από το NATIONAL GEOGRAPHIC το 2012.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικές εκπομπές έδωσαν ο Δήμαρχος Σίφνου, ο Θοδωρής Πολενάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων της Σίφνου, η Φλώρα Μάρκου και ο Γιάννης Ναρλής από το Σωματείο Αγγειοπλαστών, ο Γιάννης Κορακής από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Σίφνου καθώς και οι σεφ Ηλίας Αναστασιάδης και  Γιώργος Τσελεμεντές.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ, COLDEN HALL


Αφήστε μια απάντηση