Σεμινάρια για το πως να σωθείτε μετά από καρδιακή ανακοπή - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
23
Μάι
Back

Σεμινάρια για το πως να σωθείτε μετά από καρδιακή ανακοπή

Καρδιακή ανακοπή είναι η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας και της αναπνοής. Κάθε χρόνο περίπου 350.000 άνθρωποι θα υποστούν καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη.

Για την Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 10.000-15.000 άτομα υφίστανται καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Η πλειοψηφία των καρδιακών ανακοπών συμβαίνει σε χώρους εκτός νοσοκομείου.

Η καρδιακή ανακοπή είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός και τα δεδομένα δείχνουν ότι μόλις ένας στους δέκα επιζεί από το επεισόδιο. Παρόλα αυτά αν οι πολίτες εφαρμόσουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση τα ποσοστά αυτά μπορεί να τριπλασιαστούν. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 4.000 άτομα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι απλοί πολίτες γνώριζαν βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Η εκπαίδευση των απλών πολιτών μπορεί να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Η εκπαίδευση είναι απλή, διαρκεί 5 ώρες και πιστοποιείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

Η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης είναι μια επιστημονική μη κερδοσκοπική Ιατρική Εταιρεία η οποία διδάσκει σε σεμινάρια που απευθύνονται σε πολίτες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!