Όταν ο ταχυδρόμος έφερνε τις ευχές…στα ΚΑΠΗ Δ. Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Τα σπασμένα ποτήρια γίνονται κηροπήγια ,φλούδες δέντρων γούρια και ξύλινα σπιτάκια αποκτούν χρώμα.  Δίπλα σε αγγέλους γράφονται χριστουγεννιάτικες ιστορίες και με άρωμα κανέλλα και γαρύφαλου  γλυκά της Σμύρνης αναβιώνονται. Τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχουν ετοιμάσει έναν κύκλο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων όπου η παράδοση συναντά την τέχνη και η γεύση τη μνήμη.

Στις 10 Δεκεμβρίου το 2ο ΚΑΠΗ Νίκαιας στο χώρο του (Κυζίκου 12) θα πραγματοποιήσει Έκθεση Χειροτεχνίας. Στις 13 Δεκεμβρίου  θα γίνουν δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΓΝΝ Διαβητολογικό Κέντρο. Στο 1ο ΚΑΠΗ Νίκαιας  επισκέπτριες υγείας του Κρατικού Νίκαιας  θα μιλήσουν για το εορταστικό τραπέζι χαμηλών λιπαρών στις 9.30 το πρωί και στο χώρο του 6ου ΚΑΠΗ Νίκαιας (Εφέσου84) στις 10.30 θα αναφερθούν στις ετικέτες τροφίμων. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου  οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα «Όταν ο ταχυδρόμος έφερνε τις ευχές» που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΚΑΠΗ Νίκαιας στις 8.30 το πρωί. Οι μαθητές θα φιλοτεχνήσουν τις δικές τους χριστουγεννιάτικες κάρτες και οι ομάδες χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής του ΚΑΠΗ θα τις πασπαλίσουν με μπόλικη άχνη αγάπης. Την ίδια μέρα το 6ο ΚΑΠΗ Νίκαιας θα  πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του.

Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου τα Σμυρναίικα Αετουδάκια θα «προσγειωθούν» στο Α’ΚΑΠΗ Νίκαιας για να συναντήσουν τα Χριστούγεννα της Τέχνης. Στις 18 Δεκεμβρίου στο χώρο του Α’ΚΑΠΗ από τις 7.30 το πρωί, η ομάδα «ζάχαρη & κανέλλα» θα ζυμώσει τα Αετουδάκια. Πρόκειται για κουλουράκια που έφτιαχναν στη Σμύρνη  στα οποία ήταν αποτυπωμένα ο δικέφαλος αετός. Μ’αυτή την ξύλινη σφραγίδα που κουβάλησαν από τον ξεριζωμό, τα μέλη των ΚΑΠΗ θα φτιάξουν τα δικά τους Αετουδάκια.

Στις 19 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός & Υγεία»  η ομάδα μνήμης του  1ου ΚΑΠΗ Νίκαιας στις 4.30 μ.μ. θα αναβιώσει τα Χριστούγεννα άλλης εποχής στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Με αφορμή πίνακες ζωγραφικής γνωστών και ξένων καλλιτεχνών και σε αγγέλους ανάμεσα, θα αποτυπώσουν στο χαρτί  αναμνήσεις των Χριστουγέννων από τα παιδικά τους χρόνια. Την ίδια μέρα στο χώρο του Α ΚΑΠΗ Νίκαιας στις 10 το πρωί η Κατερίνα Γεωργά θεολόγος θα μιλήσει για την «Ιστορία των χρόνων του Ιησού».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, ΕΥΧΕΣ, ΚΑΠΗ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!