Κορωνοϊός: Το 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης η Ελευσίνα

Την πρόταση για παράταση των πολιτιστικών προγραμμάτων του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021, λόγω των καθυστερήσεων εξαιτίας της πανδημίας, υιοθέτησε αποφάσισε ομόφωνα η επιτροπή Πολιτισμού της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει την παράταση των προγραμμάτων των υφιστάμενων πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης Rijeka (Κροατία) και Galway (Ιρλανδία) έως τις 30 Απριλίου 2021, χωρίς αλλαγή στο έτος εορτασμού.

Πότε θα γίνει η Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα

Παράλληλα, η πρόταση της επιτροπής Πολιτισμού μεταθέτει και το έτος, κατά το οποίο η Timișoara (πόλη της Ρουμανίας) και η Ελευσίνα θα φέρουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από το 2021 στο 2023.

«Η απόφαση αποτελεί την καλύτερη λύση για τις πόλεις αυτές, ώστε να ανακτήσουν τις χαμένες ευκαιρίες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Η κατοχή του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης πρέπει να θεωρείται προνόμιο για την προώθηση της πολιτιστικής σκηνής της περιοχής και των Ευρωπαϊκών αξιών, ενώνοντας ανθρώπους και πολιτισμούς. Σε στενή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρόθυμη να προσφέρει επιπλέον ευκαιρίες στις πληγείσες πόλεις να υλοποιήσουν αυτούς τους στόχους με υγειονομικά ασφαλή αλλά και πολιτιστικά πλούσιο τρόπο», δήλωσε η εισηγήτρια Željana Zovko (ΕΛΚ, Κροατία) μετά την ψηφοφορία.

Διαβάστε την πλήρη πρόταση με τις επιπρόσθετες αλλαγές στους κανόνες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!